Opinia Timisoarei

Incident grav la Primaria Timisoara. Un barbat a incercat sa dea foc steagurilor din fata cladirii si a transmis live pe Facebook. Foto

TIMISOARA. Momente de panica in fata Primariei Timisoara, sambata inainte de pranz. Un individ a incercat sa dea foc steagurilor straine din fata cladirii municipalitatii si a transmis totul pe Facebook.

La orele 11.40, individul de 36 de ani, din Dolj, a aprins o torta lunga si a ridicat-o pana la nivelul drapelelor apartinad tarilor ce au orase cu care Timisoara e infratita.

Nu e normal ca in Romania sa fie arborate steaguri ale tarilor straine…Arborand steagurile acestea straine, tara noastra e atacata„, i-a spus barbatul unui sofer care, aflat in trafic prin fata primariei, l-a observat cu faclia in mana, a tras pe dreapta si a incercat sa-l opreasca.

Apoi a asteptat linistit sa vina fortele de ordine. Primul care a intervenit a fost un gardian al primariei, apoi au venit politistii locali si cei de la Sectia 1.

Drapelele Marii Britanii, Germaniei si Italiei au avut de suferit in urma actiunii vandalului.

Azi la ora 11.40 un individ a incercat sa dea foc la steagurile din fata Primariei Timisoara. Din fericire a observat gardianul, politia a intervenit repede si a reținut faptasul. Au fost prezenti si pompierii. Unele steaguri au fost usor afectate si vor fi înlocuite. Aceasta actiune nu este un protest inocent, ci o fapta penala ce putea usor sa duca la incendierea primăriei. Acolo ne duce extremismul nationalist cu care se incearca otravirea comunitatii noastre. Este un semnal de alarma ca ce incepe cu vorbe se termina in fapte. Stim cine sunt parintii spirituali ai acestor fapte – aceiasi huligani care au scandat sloganuri xenofobe in fata casei mele si care au intrat cu forta in primărie, cu George Simion in frunte. Voi ramane ferm in apararea valorilor timisorene si europene. Nu vom ceda niciun milimetru extremistilor violenti„, a anjuntat primarul Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Vandalul a ajuns la Sectia 1 Politie Timisoara, unde este audiat. Acesta este un mai vechi client de-al oamenilor legii, el fiind prezent la tot felul de proteste in oras de-a lungul timpului, mai ales la cele anti masca din vremea pandemiei.

Cu privire la incendierea drapelurilor din fata Primariei Municipiului Timisoara, politistii Sectiei 1 Timisoara au intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere prin incendiere, un barbat de 36 de ani fiind banuit de comiterea faptei, in prezent acesta aflandu-se la sediul sectiei 1 Timisoara pentru audieri„, au transmis pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii IPJ Timis.

Va reamintim, in urma cu o luna, steagurile din fata Primariei Timisoara au mai fost in centrul unui scandal, dupa ce prefectul Mihai Ritivoiu a transmis o sesizare catre municipalitate. Detalii mai jos!

CITESTE SI: Prefectul Mihai Ritivoiu, despre scandalul steagurilor de la Primaria Timisoara: Mic tratat de manipulare a primarului Dominic Fritz

UPDATE: Prefectul de Timis condamna actiunea extrema a protestatarului care a dat foc steagurilor de la primarie

Condamn ferm tentativa de incendiere a steagurilor din fața Primăriei Timişoara. Acest tip de acțiuni extremiste nu au ce căuta niciunde, cu atât mai puțin în Timişoara, oraş consacrat prin toleranță şi buna conviețuire între etnii! Mă îngrijorează şi voi monitoriza orice derapaj extremist pe teritoriul județului nostru. Cer instituțiilor abilitate să dea dovadă de fermitate în pedepsirea celor vinovați„, a transmis prefectul de Timis Mihai Ritivoiu.

UPDATE: Dupa audieri, protestatarul a fost retinut pentru 24 de ore si dus in Arestul Politiei Timis. Va fi prezentat judecatorilor cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Exit mobile version