Incercare esuata a USL (PSD+PC+PNL) de a-si impune viceprimarii la Deta si Ciacova. Prima batalie a fost pierduta in Timis!

Uniunea Sociala Liberala din Timis a convocat in aceasta dupa-amiaza, doua sedinte de consiliu local, la Deta si la Ciacova, cu intentia anuntata deja de a forma majoritati si de a schimba viceprimarii. In zadar, insa!

DETA. In aceasta dupa-amiaza, a fost convocata, de consilierii USL, sedinta Consiliului Local Deta, o sedinta extraordinara al carei singur punct pe ordinea de zi a fost schimbarea viceprimarului.

„8 consilieri ai USL au solicitat sedinta de astazi a Consiliului Local Deta in care au cerut schimbarea viceprimarului Gerhard Samantu. Motivul a fost unul pueril. Au spus ca viceprimarul nu a prezentat raport de activitate pe anii 2008 si 2009. Pot sa va spun ca pe 2010 a prezentat raport de activitate, spre deosebire de ceilalti consilieri. Acum ce facem, schimbam tot Consiliul Local pe motiv ca nu si-a prezentat raportul de activitate?”, a spus Petru Roman, primarul din Deta.

Conform acestuia, USL nu s-a inteles pe cine sa propuna viceprimar, astfel ca au ramas in discutie doua persoane: Ionel Iulian de la PSD si independentul Lucian Iotcov. Dar nu au reusit sa se decida care din cei doi ramane.

„In sedinta de astazi s-a decis schimbarea viceprimarului, dar pot sa va spun ca domnul Gerhard Samantu va ataca in instanta hotararea Consiliului Local de astazi, iar cat timp se va judeca nu vom putea avea un nou viceprimar. Va dati seama ca asta dureaza”, a mai spus primarul din Deta.

CIACOVA. Nici la Ciacova, USL nu a reusit sa se impuna asa cum se dorea de catre conducerea aliantei de la nivel judetean.

„La noi nu a fost cvorum la vot. 8 consilieri dintr-un total de 15 au participat la vot. Din cele 8 voturi, 7 au fost valabile si unul a fost nul, astfel ca nu s-a mai trecut la punctul al doilea in care se propunea numirea altui viceprimar. Probabil ca vor continua cu sedintele pana vor reusi sa schimbe viceprimarul”, a declarat Petru Filip, primarul din Ciacova.

Asadar, in continuare, la Ciacova, viceprimar ramane democrat-liberalul Dacian Ghera.

Recent, dupa ce PSD, PNL si PC au semnat protocolul de alianta si de formare a Uniunii Social Liberale la nivelul judetului, liderii celor trei formatiuni politice au anuntat ca vor incerca sa impuna majoritati la nivelul consiliilor locale si sa schimbe viceprimarii. Primele sedinte de consiliu local, in acest sens, au fost programate la Deta si la Ciacova, dar si in alte 8 comune din judet.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. AnCa spune:

  O mosta de seriozitate tipic USL. Astia sunt de tot rasul! E bine ca toata lumea se lamureste ce hram poarta acesti indivizi…..

 2. aleodora spune:

  Aici vorbim despre consilieri locali si viceprimari de orase mici! Stai sa vezi ce-si dau in freza astia cu alianta lor de kk atunci cand vine vorba despre functiile importante! O sa fie de rasul rasului!

 3. punk spune:

  Titlul articolului nu este conform cu continutul articolului. Din articol rezulta ca la Deta s-a schimbat vicele iat la Ciacova nu. Deci rezultatul e egal. 1-1! Traiasca partidele politice