Noutati :

Inceputul anului scolar in Timis, fara educatori si invatatori la clasa. Situatie disperata la scoli si gradinite

11 septembrie, 2012 - 11:59 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Peste 120 de invatatori si 140 de educatori lipsesc de la scolile din Timis. Situatia este cu adevarat dificila intrucat trebuie organizat un nou concurs de ocupare a posturilor libere, iar in primele zile de scoala vor fi multe clase fara dascal!

De peste 120 de invatatori mai este nevoie in scolile timisene, dupa ce directorii au trimis listele cu nevoile lor la Inspectoratul Scolar Timis. Pe langa acestia, gradinitele se gasesc intr-o stare si mai grea: lipsesc 140 de cadre didactice. Situatia este cu adevarat disperata pentru ca, potrivit metodologiei de ocupare a posturilor din sistem, trebuie organizat concurs, in fiecare scoala, pentru normele vacante.

Metodologia a sosit astazi de la Ministerul Educatiei. Probabil ca se vor putea organiza concursuri pe centre, pentru a eficientiza toata procedura de examinare si evaluare, dar, foarte important, potrivit acestei metodologii, condidatii trebuie sa intre la clasa, sa fie evaluati. Asta inseamna ca, numai dupa 17 septembrie, dupa ce incepe anul scolar, vor putea avea loc aceste inspectii. Abia apoi vor fi acordate catedrele candidatilor”, explica inspectorul scolar general din Timis, Cornel Petroman.

Astfel, in cazul a 120 de clase din ciclul primar si a 140 de grupe de gradinita, anul scolar va incepe fara a avea dascal in fata prichindeilor. „Directorii trebuie sa se asigure ca elevii nu vor sta singuri pana ce vor fi identificati invatatorii si educatorii de care este nevoie”, a adaugat Cornel Petroman.

Cei care vor ocupa aceste posturi sunt candidatii care la concursul de titularizare au obtinut note sub 7. Profesori notati la concursul din vara cu note cuprinse intre 1 si 6.99 se pot prezenta la examenul organizat in aceasta saptamana si au sansa sa ocupe un post si sa ajunga in fata elevilor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. salarii mici, pretentii mari, in curand nimeni nu va mai preda elevilor poate cel mult parintii atotstiutori- n. nu toti, se stiu ei care au mentalitatea asta- si inspectorii scolari. Eventual, pentru o imagine completa, ministrul educatiei va fugi intre scoli de la o clasa la alta- n. asa cum o fac acum titularii de catedra cu norma incompleta- eventual dintr-un oras in altul sau din oras in vreun sat de pe nu stiu unde stimulat cu 2 ore la rascautii din deal, alte 2 ore la cucuietii din vale si amd. Tot acest pachet este oferit la numai 1250 lei salariu pe luna la norma intreaga ( adica de 40 ore saptamana- pentru cei cu vechime si undeva in 800 lei pentru profesorii debutanti. V-ati batut si va bateti joc de dascali( profesori, institutori).