Noutati :

Titularizare 2011: A inceput examenul de titularizare. Salile sunt supravegheate video, iar candidatii avertizati sa nu incerce sa copieze

13 iulie, 2011 - 10:42 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Sute de profesori si proaspat absolventi de facultate se pregatesc sa intre in invatamant. Salarii mici, dar un loc sigur demunca, spun unii dintre ei. Altii doar cauta un refugiu pentru cateva luni, pana trece odata criza si se pot angaja in alta parte. A treia categorie, a dascalilor suplinitori care s-au saturat sa sustina an de an examenul de titularizare, spera sa obtina note mari si un post definitiv.

Emotii mari inaintea examenului de titularizare. Sute de profesori s-au prezentat inca de la ora 8 la centrele de examinare si au asteptat sa intre in sali. La Colegiul Tehnic “E. Ungureanu”, viitorii dascali au sustinut examenul la discipline umane. Salile sunt supravegheate audio si video cu camere web, iar candidatii au fost avertizati sa nu incerce sa copieze ca vor fi eliminati din examen si nu vor mai putea sa lucreze in invatamant.

“Noaptea mi-am petrecut-o pe tren. Am pleca pe la miezul noptii si am ajuns dimineata devreme la Timisoara. Sunt foarte obosit, dar nu am putut veni mai devreme pentru ca nu aveam la cine sa stau. Sper sa obtin o nota cat mai mare”, ne-a spus Laurentiu, unul dintre candidatii pentru un post de educator. Tot el ne spune ca nu sunt asemenea catedre scoase la titularizare, dar cu o nota bunicica poate ramana pe postul de anul trecut, suplinitor la o scoala din Timisoara.

Tudor sustine examenul la istorie. Nici la aceasta disciplina nu sunt posturi titularizabile. El spera sa obtina o nota mare ca sa ocupe un post de suplinitor in Timisoara. Anul trecut a predat istoria elevilor din Checea si Lenauheim.

Cele cele mai multe posturi titularizabile sunt cele pentru invatator in limba germana, 12  norme. Urmeaza muzica instrumentala cu 10 posturi libere. Diferenta pana la 46 de norme titularizabile e costituita din discipline la care sunt scoase la titularizare unul, doua sau cel mult trei catedre didactice spre ocupare.

Rezultatele vor fi afisate in 18 iulie. In 20 sunt rezolvate contestatiile, iar in 21 iulie sunt afisate rezultatele finale. Repartizarea posturilor titularizabile prin sedinta publica va avea loc in 22 si 25 iulie, potrivit calendarului Miscarii Personalului Didactic.

FOTO: Dariana DragosInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...