Inceput de an promitator pentru Aeroportul International Timisoara. Trafic in crestere!

TIMISOARA. Traficul de la Aeroportul International Timisoara se mentine in crestere si in prima luna a acestui an.

113.023 de pasageri au ales sa zboare cu avionul in prima luna a anului, cu 75% mai mult decât in aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inregistrati 64.614 pasageri.

Daca in 2016, in cursul lunii ianuarie au decolat si au aterizat 866 de curse aeriene, in 2017 – numarul acestora a crescut cu 61%, iar companiile aeriene au operat 1.397 zboruri.

Totodata si gradul de incarcare al aeronavei a crescut. in medie, fiecare aeronava a transportat 80 de persoane, fata de 74 de pasageri, cat a fost media pasagerilor pe aeronava anul trecut in luna ianuarie.

„Acesti indicatori nu fac decat sa ne confirme ca aeroportul merge pe un trend ascendent deoarece a crescut si gradul de incarcare al aeronavelor, nu doar numarul curselor si al pasagerilor. Este evident ca tot mai multi pasageri din regiunea de vest a Romaniei, dar si din Ungaria si Serbia, aleg sa circule cu avionul pe distante medii si lungi, in defavoarea transportului cu autoturismul, trenul sau autocarul”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Destinatiile favorite au ramas si in luna ianuarie Bucuresti, Londra si Munchen.

Si traficul cargo este in crestere, de la 289 de tone transportate in ianuarie 2016, in prima luna a acestui an au fost inregistrate 336 tone, in crestere cu 16%.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...