Noutati :

Incepe Vara japoneza la Timisoara, pe Calea Sabiei. Vino sa vezi ce inseamna sa fii samurai!

31 iulie, 2014 - 10:54 AM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Vara e un timp perfect pentru cei care, la Timisora, decid sa faca primii pasi pe Calea Sabiei, fie ca sunt copii, care viseaza la o vacanta plina de aventura si experiente noi, fie ca sunt adulti fascinati de Japonia si de vechile arte martiale nobile, ale samurailor.

Clubul Sportiv Sam-Sho deschide o noua sesiune de inscrieri pentru incepatori, la disciplinele martiale kendo, iaido si kyudo. Este unicul club din Timisoara in care se practica aceste discipline traditionale japoneze.

Stabilit de la inceputul anului 2013 in Timisoara, Excelenta Sa Kanji Tsushima, fost ambasador al Japoniei in Romania, este consilier pentru kendo si iaido si presedinte de onoare al Clubului Sam-Sho. Tsushima-sensei, 6 dan kendo, 4 dan iaido, este parintele acestor discipline martiale in Romania, care se practica, datorita domniei sale, din anul 1990 in tara noastra”, declara Florin Ianas, presedintele clubului de arte martiale.

Antrenamentele se desfasoara pe str. Petalozzi, nr 22, dupa urmatorul program: kendo (Calea sabiei), scrima japoneza, in zilele de luni si miercuri in intervalul 17:00 – 18:30 si sambata intre 10:00 si 12:00: iaido (in traducele directa: calea prezentei mentale si a actiunii imediate), se desfasoara marti, de la orele 16:00.

In iaido se studiaza tehnica de sabie, dupa vechile scoli japoneze. Kendo poate fi practicat de oricine, de la copii de 6-7 ani in sus. Armura vechilor samurai, yoroi, s-a stilizat in kendogu, katana – sabia, s-a transformat in shinai, sabia de bambus, dar spiritul de lupta a vechilor samurai a ramas neschimbat, mai explica Ianas sensei.

Tot in cadrul Clubului Sam-Sho se poate practica si kyudo (Calea arcului), o veche disciplina nipona, in care miscarile lente amintesc de ceremonia ceaiului. Antenamentul se tine duminica intre orele 10:00 si 13:00. Iaido si Kyudo sunt recomandate persoanelor cu varste de peste 14 ani. Detalii despre initierea in aceste arte martiale, la tel. 0766494979.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...