Incepe vaccinarea cu a treia doza in Romania. S-a stabilit cine sunt primii care primesc Pfizer sau Moderna, din 28 septembrie

Comitettul National de Coordonare a Activitatilor privind vaccinarea a decis ca de la finalul lunii septembrie sa inceapa administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti COVID.

CITESTE SI: S-a instituit carantina de noapte in weekend la Timisoara, Dumbravita, Giroc, Ghiroda si alte localitati, magazinele se inchid la ora 18.00, revin declaratiile pe propria raspundere. Decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis 

Potrivit CNCAV, miercuri a avut loc o sedinta de lucru la care au participat reprezentantii Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), ai Ministerului Sanatatii (MS), Institutului National de Sanatate Publica (INSP) si ai Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR). La întalnire au luat parte si ministrul interimar al sanatatii, Cseke Attila, secretarul de stat în Ministerul Sanatatii, dr. Vass Levente si presedintele ANMDMR, Robert Ancuceanu.

Avand in vedere evolutia epidemiologica severa din Romania si necesitatea asigurarii protectiei maximale a cetatenilor împotriva maladiei COVID-19, membrii CNCAV au hotarat în unanimitate, pe baza datelor stiintifice disponibile, necesitatea administrarii dozei de rapel, începand cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager„, a anuntat sursa citata.

Potrivit CNCAV, doza 3 este ferm recomandata:
– persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de varsta), persoanele din centrele medico-sociale si alte categorii vulnerabile prevazute în strategia nationala de vaccinare;
– persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social si din învatamant.

Aceste masuri sunt deosebit de importante pentru mentinerea bunei functionari a sistemului de sanatate si a unitatilor de invatamant. Accesul la vaccinare este permis si altor categorii populationale, care au cel putin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent daca au istoric de trecere prin boala„, a precizat CNCAV.

Reprezentantii Comiterului au subliniat ca doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe baza de ARN mesager, indiferent de schema initiala. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Citeste mai multe AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. mosnico spune:

    Urmeaza doza a patra, a cincea etc. ….. Si firmele care fac vaccinurile fac profit de multe miliarde euro

  2. Rumburak spune:

    imposibil de ajuns la 120 milioane de doze cu doar 3 injectari…