Incepe simularea Bacalaureatului. Calendarul probelor scrise

TIMISOARA. Dupa ce in urma cu o saptamana, elevii de gimnaziu au sustinut simularea pentru Evaluarea Nationala, acum a venit randul liceenilor sa intre in febra simularii probelor. De luni incep testarile.

Astfel, simularea incepe luni, 27 martie, cu proba la Limba si Literatura Romana. Marti, in 28 martie, vor sustine simularea probei oblgatorii a profilului, urmand ca pe 29 martie sa aiba loc simularea probelor la alegere. Simularea la Limba Materna va avea loc o zi mai tarziu, in 30 martie.

Rezultatele vor fi afisate in 6 martie.

Metoda de desfasurare a simularii este similara cu cea a examenului propriu-zis. Accesul in salile de examene este permis cu un act de identitate si un pix, pana la ora 8.30. La ora 9.00 se deschide plicul cu subiecte iar elevii au la dispozitie 3 ore pentru a finaliza lucrarile. Salile vor fi supravegheate video.

Notele obtinute la simulare nu se contesta si nu vor fi trecute in cataloage decat in urma unei cereri scrise a elevului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...