Incepe si modernizarea tronsonului de cale ferata Lugoj – Timisoara Est de pe magistrala pe care trenurile vor circula cu 160 km/ora. Anuntul ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu

TIMISOARA. Dupa ce au fost semnate contractele pentru modernizarea tronsonului 3 din magistrala pe care trenurile vor circula cu mare viteza, pe segmentul de Timisoara, si contractul pentru lotul 4 – Ronat Triaj (Timisoara) – Arad, acum a fost semnat un al treilea contract, pe tronsonul Lugoj- Timisoara Est.

CITESTE SI: Viceprimarul Timisoarei Cosmin Tabara cere masuri urgente in scandalul de la Piete. Propunerea pe care le-a facut-o celor de la USR 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunta ca a fost incheiat contractul de 1,91 miliarde lei pentru tronsonul de 54,13km Lugoj-Timisoara Est (Lotul 2).

”Inca un contract de 1,91 miliarde de lei, finantat prin PNRR, a fost semnat de CFR Infrastructura! Constructorul spaniol are la dispozitie 42 de luni (6 luni proiectare si 36 de luni executie) pentru modernizarea lotului 2 al tronsonului de cale ferata Caransebes-Timisoara-Arad (162,19 km)”, a transmis Sorin Grindeanu.

Pe cei 54,13 km ai sectorului de cale ferata Lugoj-Timisoara Est (Lotul 2) contructorul trebuie sa execute urmatoarele lucrari:
– dublarea liniei de cale ferata,
– modernizarea statiilor Lugoj, Belint, Topolovat, Recas si Remetea Mare,
– modernizarea a 5 halte de calatori,
– modernizare a 14 poduri si 39 podete,
– montarea unor sisteme automate de semnalizare la 17 de treceri la nivel cu calea ferata,
– implementarea sistemului ERTMS (ETCS nivel 2 si GSM-R) pe întregul traseu,
– constructia a 5 pasarele pietonale în statiile Lugoj, Belint, Topolovat, Recas, Remetea Mare,
– constructia a 2 pasarele pietonale în haltele Chizatau si Izvin,
– constructia unui pasaj superior în statia Lugoj (strada Banatului),
– montarea de panouri fonoabsorbante pe o lungime totala de 6.350 m.

Va reamintim, magistrala de cale ferata Caransebes – Lugoj – Timisoara – Arad are o lungime de 162 kilometri si este impartit in 4 loturi:

Lotul 1: Caransebes – Lugoj (39,56km) – castigator licitatie: Asocierea WEBUILD SPA – SALCEF SPA – 1,3 miliarde lei (fara TVA)
Lotul 2: Lugoj – Timisoara Est (53,91km) – castigator licitatie: FCC CONSTRUCCION SA – 1,9 miliarde lei (fara TVA)
Lotul 3: Timisoara Est – Ronat Triaj (13,86km) – castigator licitatie: Asocierea WEBUILD SPA – Partecipazioni Italia SPA – SALCEF SPA – 1,4 miliarde lei (fara TVA)
Lotul 4: Ronat Triaj – Arad (54,86 km) – castigator licitatie: Asocierea WEBUILD SPA – Partecipazioni Italia SPA – SALCEF SPA – 2,1 miliarde lei (fara TVA)

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.