Noutati :

Incepe razboiul? Iranul a intrerupt vanzarile de petrol catre Franta si Marea Britanie

19 februarie, 2012 - 04:08 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Statul islamic a sistat vanzarea de petrol catre companiile franceze si britanice. Iranul extrage 3,5 milioane de barili de petrol pe zi si exporta 2,5 milioane.

Vanzarile de petrol catre companiile britanice si franceze au fost oprite„. Declaratia ii apartine purtatorului de cuvant al Ministerului iranian al Petrolului, Alireza Nikzad.

In urma deciziei anuntate oficial de catre Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Petrolului a intrerupt vanzarea de petrol catre companiile britanice si franceze„, a adaugat purtatorul de cuvant al Ministerului Petrolului.

Intentionam sa livram petrol altor clienti”, a precizat Nikzad.

Iranul extrage 3,5 milioane de barili de petrol pe zi si exporta 2,5 milioane. Putin peste 20% din export se face catre tarile Uniunii Europene, in principal catre Italia, Spania si Grecia. 70% dintre exporturi sunt catre Asia.

Franta a importat, in 2011, circa 58.000 de barili de titei iranian pe zi, cantitate ce acopera 3% din necesarul de petrol al tarii, scrie AFP.

Iranul a anuntat miercuri ca intentioneaza sa de „revizuiasca” in scadere exportul de petrol catre tarile europene, fara a-l intrerupe „pentru moment”.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor