Incepe programul Casa Verde Fotovoltaice. Sumele alocate si finantarile anuntate de ministrul Mediului, Tánczos Barna

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, anunta ca vineri va porni programul Casa Verde Fotovoltaice, unul dintre cele mai asteptate programe, si care are un buget de peste 1,7 miliarde de lei.

Potrivit ministrului, finantarea este in cuantum de 20.000 de lei pentru fiecare solicitant.

Vineri, pe 19 mai, incepand cu ora 10.00, vom da startul unuia dintre cele mai populare si asteptate programe de finantare, Casa Verde Fotovoltaice. Oferim o finantare in cuantum de 20.000 de lei pentru fiecare solicitant, cu conditia unei contributii proprii a beneficiarului, de 2.000 de lei. Bugetul total al programului este de 1,75 miliarde lei, echivalentul a peste 87.000 de sisteme fotovoltaice”, a precizat Tánczos Barna.

Inscrierea se va face pe regiuni de dezvoltare a Romaniei.

Avand in vedere numarul foarte mare de doritori si pentru a nu mai solicita aplicatia informatica, am decis sa lansam sesiunea de inscriere in 8 etape, cate una pentru fiecare regiune de dezvoltare a Romaniei. Incepand de maine si pana pe 23 mai va fi deschisa sesiunea pentru locuitorii din regiunea Bucuresti- Ilfov”, a explicat ministrul.

Inscrierea in program se face printr-o aplicatie pusa la dispozitie de Ministerul Mediului.

Pentru inscriere am pregatit o aplicatie foarte usor de folosit, solicitantii nu au nevoie decat de cateva minute din timpul lor si de cele patru documete in format PDF, cartea de identitate, extras de carte funciara, certificatul fiscal care sa ateste lipsa datoriilor la bugetul de stat si certificatul fiscal careatesta lipsa datoriilor la bugetul local. Inscrierea este structurata in patru pasi simpli. Pentru a avansa la pasul urmator este obligatorie finalizarea pasului anterior (…) Dupa finalizarea cu succes a procesului, solicitantul va primi un email de confirmare a inscrierii, ulterior solicitantul se va adresa unuia dintre instalatorii validati, pentru a verifica documentele, pentru a semna contractul si pentru a instala aceste sisteme fotovoltaice”, a mai explicat Tánczos Barna.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...