Noutati :

Incepe o noua sesiune de admitere la Universitatea Politehnica Timisoara

8 septembrie, 2019 - 08:24 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timisoara organizeaza o noua sesiune de admitere pentru locurile ramase neocupate (finantate de la bugetul de stat si cu taxa) la ciclul de licenta.

In vederea admiterii, inscrierea candidatilor are loc intre 9 – 13 septembrie 2019 (12 septembrie in cazul ID si IFR), concursul de admitere, fie ca este cu probe de verificare a cunostintelor, fie de dosare, fiind programat in 14 septembrie (13 septembrie in cazul ID si IFR). Rezultatele se vor afisa in 16 septembrie, iar dupa cele trei runde de confirmari, rezultate finale vor fi publicate in 18 septembrie 2019.

Mai multe informatii despre admiterea la Universitatea Politehnica Timisoara gasiti pe site-ul UPT, in sectiunea dedicata admiterii.

Pentru admiterea din luna septembrie 2019, au mai ramas locuri disponibile, pentru ciclul de licenta, la urmatoarele facultati:
– Facultatea de Automatica si Calculatoare – 5 locuri bugetate si 9 cu taxa;
– Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului – 33 de locuri bugetate si 15 cu taxa;
– Facultatea de Constructii – 32 de locuri bugetate si 22 cu taxa;
– Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale – 30 de locuri bugetate si 29 cu taxa;
– Facultatea de Electrotehnica si Electroenergetica – 34 de locuri bugetate si 20 cu taxa;
– Facultatea de Management in Productie si Transporturi – 18 locuri bugetate si 9 cu taxa;
– Facultatea de Mecanica – 61 de locuri bugetate si 34 cu taxa;
– Facultatea de Inginerie din Hunedoara – 46 de locuri bugetate si 25 cu taxa;
– Facultatea de Arhitectura si Urbanism – 5 locuri bugetate si 8 cu taxa;
– Facultatea de Stiinte ale Comunicarii – 4 locuri bugetate si 43 cu taxa.

Absolventii de liceu care au promovat examenul de bacalaureat si aleg una dintre facultatile Universitatii Politehnica Timisoara vor avea, ca studenti, o serie de beneficii:
– Cele mai mari burse din tara (de la MEN si din venituri proprii, care se pot cumula);
– Cazare pentru toti solicitantii in camine modernizate (dotate cu conexiune internet, cablu TV, frigider, bucatarie si spalatorie pe fiecare etaj);
– Masa la restaurantele studentesti ale UPT, la preturi subventionate (masa de prânz – 8 lei);
– Cea mai moderna biblioteca din tara;
– Acces gratuit la cea mai moderna baza sportiva studenteasca din tara (terenuri de fotbal sintetice si cu iarba, baschet, 4 terenuri de tenis, sala de sport, bazine de inot interior si exterior, pista de atletism);
– Pregatire speciala la matematica si fizica;
– Acces la burse pentru stagii in strainatate prin programul Erasmus+ si prin acorduri bilaterale (Germania, Franta, Spania, Anglia, Olanda, Austria, etc);
– Transport local si CFR gratuit.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Toti obsedati cu studii superioare, au impresia ca detinand o diploma de licenta gata pica Rolls Royce-uri din cer, cand colo la grila salariala primesti in cele mai fericite cazuri 8-900 de lei peste salariul minim.