Incepe o noua sesiune de Admitere la Universitatea Politehnica Timisoara

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timisoara organizeaza, in intervalul 17-25 iulie 2017, concursul de admitere pentru ciclul licenta la 39 de specializari, la cele 10 facultati. Admiterea se face pe baza probelor de verificare a cunostintelor/abilitatilor sau pe baza de dosare. Oferta pentru anul universitar 2017-2018 cuprinde 2220 locuri fara taxa si peste 1151 de locuri cu taxa.

Mai multe informatii despre impartirea locurilor disponibile pe facultati si specializari pot fi gasite aici.

Candidatii se pot inscrie in perioada 17-22 iulie, online sau la sediile facultatilor de Automatica si Calculatoare, Electronica si Telecomunicatii, respectiv Arhitectura si Urbanism. Concursul de admitere va avea loc in data de 25 iulie la specializarile care necesita concurs de admitere prin verificarea cunostintelor. Pentru facultatile cu concurs de dosare inscrierea se va desfasura in perioada 17-22 iulie si 24-25 iulie. Afisarea rezultatelor pentru toate facultatile Universitatii Politehnica Timisoara se desfasoara in intervalul 26-29 iulie, in 3 randuri de confirmari.

Mai multe detalii pot fi accesate pe site-ul UPT, la sectiunea Admitere.

Prima sesiune de inscrieri la ciclul master a inceput in data de 03 iulie 2017. Candidatii se pot inscrie pana sambata, 08 iulie 2017, interviul urmand sa aibe loc luni si marti 10-11 iulie. Dupa primele patru zile de inscrieri sunt aproximativ 850 candidati pe cele 2044 locuri (1515 locuri fara taxa si 529 locuri cu taxa). Persoanele interesate de unul dintre cele 62 programe de master oferite de Univeristatea Politehnica Timisoara se mai pot inscrie in cadrul celei de-a doua sesiuni de admitere desfasurata in perioada 12-21 iulie 2017.

UPT se numara printre putinele universitati din tara care ofera cazare tuturor studentilor sai, netimisoreni, in cele 16 camine studentesti (peste 5000 de locuri de cazare). Servirea mesei se poate face in restaurantele studentesti, la preturi preferentiale. Studentii UPT isi desfasoara orele de educatie fizica si activitati recreative in cadrul a doua baze sportive cu dotari de ultima ora: doua bazine de inot semiolimpice, unul acoperit si unul descoperit; terenuri acoperite si descoperite de fotbal, tenis, volei, handbal, pista de atletism; sali de forta si fitness. Accesul la bazele sportive este gratuit pentru politehnisti. De asemenea, studentii UPT beneficiaza de acces gratuit la noua Biblioteca – un spatiu impresionant, dotat cu tehnologie de ultima generatie si spatii proiectate pentru toate nevoile studentilor: studiu individual sau in grup, sedinte de lucru internationale, relaxare sau socializare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.