Incepe o noua sesiune a programului Rabla Plus. Care sunt sumele pe care le pot primi romanii pentru masini noi

Administratia Fondului pentru Mediu a anuntat deschiderea unei noi sesiuni de finantare pentru Rabla Plus, incepand din aceasta saptamana, pentru ca romanii sa isi poata cumpara masini noi si nepoluante.

Noua sesiune a programului de va derula in perioada 23 noiembrie 2023, ora 10:00 – 8 decembrie 2023, ora: 23:59.

Am hotarat sa deschidem o noua sesiune de finantare, in urma solicitarilor foarte mari din partea persoanelor fizice. De asemenea, am identificat sume neutilizate din sesiunea anterioara si le-am pus la dispozitie in aceasta sesiune. Acest program contribuie la dezvoltarea unui transport mai putin poluant si la imbunatatirea calitatii aerului in aglomerarile urbane. Sumele acordate sunt menite sa incurajeze persoanele fizice sa-si achizitioneze autoturisme noi cu tehnologii nepoluante care ofera o alternativa mai ecologica, economica si convenabila pentru transport, in special in contextul in care se doreste reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si a dependentei de combustibili fosili”, a declarat presedintele AFM, Laurentiu Adrian Neculaescu, scrie digi24.ro.

Bugetul alocat acestei sesiuni „Rabla Plus” este de 72,655 milioane de lei. Potrivit sursei citate, in cadrul programului, solicitantul beneficiaza de un ecotichet la achizitionarea unui autovehicul nou in schimbul predarii spre casare cel putin a unui autovehicul uzat, dar se pot preda spre casare maximum doua autovehicule rulate.

Cuantumul finantarii este de 51.000 de lei pentru un autovehicul nou 100% electric sau un autovehicul nou cu pila de combustie cu hidrogen, respectiv 26.000 de lei pentru un autovehicul nou electric hibrid plug-in, cu exceptia motocicletelor, care genereaza maximum 80 g CO2/km in sistem WLTP, in schimbul casarii unui autovehicul uzat.

De asemenea, se ofera 54.000 de lei pentru un autovehicul nou full electric sau un autovehicul nou cu pila de combustie cu hidrogen, precum si 29.000 de lei pentru un autovehicul electric hibrid plug-in, care genereaza maximum 80 g CO2/km in sistem WLTP, pentru achizitionarea unui autovehicul nou, in schimbul casarii a doua autovehicule uzate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...