Incepe goana dupa licee! De vineri, toti elevii de clasa a VII si a VIII-a sunt asteptati pentru a-si alege o viitoare meserie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TIMISOARA. Targul Liceelor este la a X-a editie. 50 de colegii, grupuri scolare si scoli de arta si meserii isi asteapta de vineri, 13 mai, potentialii elevi, pentru a le prezenta oferta educationala pe anul 2011-2012, la food court, in incinta Iulius Mall.

Fiecare scoala va avea un stand expozitional reprezetativ, unde isi va prezenta numarul de locuri, de clase, profilurile, materiile si posibilitatile de calificare. “Fiecare scoala va folosi propria strategie de marketing. Sunt scoli care vor prezenta rezultatele obtinute la olimpiade, altele vor veni cu materiale si vor face demonstratii practice etc. Liceul Alimentar, de exemplu, a anuntat ca va veni cu niste cuptoare unde elevii vor face paine, iar cei de la coafura au spus ca vor face freze tuturor celor intresati”, spune Simona Jucariu, coordonator CJAP.

Evenimentul ofera posibilitatea tuturor scolilor din judet sa-si atraga elevii si sa se promoveze. Copiii vor putea cere informatii elevilor din clasele mai mari, deja inscrisi la licee si chiar profesorilor. “Prin acest eveniment elevii au posibilitatea de a analiza ofertele de pe piata. Anul acesta planul de scolarzare este mult mai restrans, deci nu cred ca vor fi probleme. Speram ca toti elevii de clasa a VIII sa-si continue studile, nu stiu in ce masura vor ocupa un loc exact acolo unde-si doresc. Este o competitie si trebuie sa munceasca pentru rezultatul dorit”, spune Francisc Halasz, inspector general adjunct.

Elevii se vor prezenta in grupuri organizate la targ, insotiti de diriginti, iar seara pot reveni cu parintii. Targul poate fi vizitat zilnic la mall de vineri pana duminica de la ora 10:30 pana la ora 22:00.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.