Incepe Festivalul JAZZx 2023, calatoria muzicala ce poarta Timisoara pe ritmuri de jazz, fusion si soul. Intrarea e gratuita. Vezi programul complet!

TIMISOARA. Festivalul JAZZx se apropie cu pasi repezi, pregatindu-se sa aduca o doza generoasa de jazz modern, fusion si soul pe scena muzicala din Timisoara. Cu un spectru divers de stiluri muzicale, acest eveniment se anunta drept o experienta unica pentru participanti, care vor putea descoperi si aprecia diversitatea si originalitatea unor genuri muzicale fascinante.

Pentru iubitorii de muzica, acest festival este o oportunitate unica de a se bucura de artisti exceptionali si de a explora noi sunete si stiluri muzicale.

Organizat de catre Consiliul Judetean Timis, JAZZx se va desfasura la Timisoara, in Piata Libertatii, in perioada 28 iunie – 2 iulie 2023, iar accesul este gratuit.

Program JAZZx 2023

Miercuri 28.06

Piata Libertatii

20:00 – Acetoba feat. Arcus

21:00 – Mammal Hands

22:30 – Thundercat

Joi 29.06

Piata Libertatii

20:00 – Andrei Petrache Trio

21:00 – Mörk

22:30 – BEN L’Oncle Soul

Nocturnal Jams / Cazarma U

23:45 – Psihodrom

Vineri 30.06

Piata Libertatii

20:00 – VanDerCris

21:00 – Tigran Hamasyan

22:30 – Shakti

Nocturnal Jams / Cazarma U

23:45- A-C Leonte & The Bash

Sambata 1.07

Piata Libertatii

20:00 – Luiza Zan Quintet

21:00 – The Comet is Coming

22:30 – Ezra Collective

Nocturnal Jams / Cazarma U

23:45 Soccer96

Duminca 2.07

Piata Libertatii

20:00 – Blue Noise

21:00 – Bilal

22:30 – Ibeyi

JAZZx a adus pe scena nume precum (in ordine cronologica): Richard Bona, Marcus Miller, şi Macy Gray, Terri Lyne Carrington / Lizz Wright, Al Jarreau, The Cat Empire, The Chick Corea Elektric Band, Miles Mosley x The West Coast Get Down, Christian Scott aTunde Adjuah si Monty Alexander, Gregory Porter, The Cinematic Orchestra, Kurt Rosenwinkel, R+R=NOW, Laura Mvula, Jazzmeia Horn, Moses Boyd, Yussef Dayes, Tank & the Bangas, Bokante, Gonzalo Rubalcaba, Ibrahim Maalouf si Jazz at Lincoln Center with Wynton Marsalis, Stanley Clarke, Hiromi, Ashley Henry, o parte dintre acestia in premiera in Romania.

JAZZx face parte din Programul National „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii” si este finantat de Consiliul Judetean Timis. Organizat de Muzeul National al Banatului, produs si dezvoltat de Centrul Cultural PLAI.

Mai multe detalii despre festival pe: www.plai.ro/jazz | www.facebook.com/JAZZxofficial | www.instagram.com/jazzx_official/

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Numai celebritati, ce sa zic … trupe cunoscute, celebre pe tot globul =))
    Nu conteaza poluarea fonica intr-o zona centrala, istorica, nici ca oamenii muncesc a doua zi.
    Important e sa curga banul, fasteinzi?

  2. adevarat. Total gresita locatia!