Noutati :

Incepe examenul de titularizare pentru viitorii dascali. 980 de candidati lupta pe 46 de posturi libere in Timis. Cei prinsi la copiat nu vor mai intra niciodata in Invatamant!

12 iulie, 2011 - 11:53 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Lupta mare pentru un loc in invatamantul timisean. 980 de candidati se intrec pentru unul din cele 46 de posturi titularizabile din judet. Daca pentru educatori sunt aprope 20 de locuri disponibile si 195 de candidati, la matematica nu exista catedre libere si sunt totusi 66 de dosare depuse pentru examenul din 13 iulie.

Explicatia o are Marin Popescu, inspectorul scolar general din Timis: “Candidatii pot obtine un post de suplinitor in urma examenului. Daca nota obtinua la examen este peste 7 si daca anul viitor postul are o viabilitate de patru ani, atunci cu media de la examenul de titularizare de acum, cel care ocupa norma poate deveni, cu aprobarea Consiliului de Administratie al scolii, titular”.

Examenul de miercuri incepe la ora 10, candidatii trebuie sa fie in sali inca de la ora 9.00.

n Timis sunt trei centre de examinare: Colegiul Tehnic “H. Coanda”, Colegiul Tehnic “E. Ungureanu” si Grupul Scolar Alimentar. “Examenul de titularizare va fi supravegheat video si audio. Metodologia ne obliga sa luam aceste masuri”, ne-a spus Marin Popescu. El a precizat ca lucrarile vor fi duse in 11 locuri din tara, pentru evaluare. Si Timisoara este unul dintre ele, dar disciplina la care vor fi corectare lucrarile va fi comunicata de Ministerul Educatiei abia spre sfarsitul zilei.

Candidatii prinsi copiind vor fi eliminati din examen si nu vor mai putea intra in sistemul de invatamant.
Examenul pentru suplinitorii calificati va avea loc in 4 august.

Din toamna lui 2012, examenul va fi organizat de fiecare unitate de invatamant in parte. Va fi facut primul pas spre descentralizare. Planul de scolarizare se muta la comutatile locale, spune inspectorul scolar general.

Anul trecut au fost 1.320 de candidati pe 24 de locuri titularizabile.

Video-ul nu poate fi incarcat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...