Noutati :

Incepe Evaluarea Nationala. Toate informatiile despre desfasurarea examenelor, reguli si sfaturi pentru elevi

21 iunie, 2021 - 10:49 AM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Marti, in 22 iunie, absolventii de clasa a VIII-a incep examenul de Evaluare Natinala, cu proba la Limba si literatura romana, urmata, in 24 iunie, de examenul la Matematica. Proba la limba materna va avea loc loc in 25 iunie, iar rezultatele finale vor fi afisate în 4 iulie. In total, in judetul Timis, peste 4.000 de elevi s-au inscris la examen.

Anul acesta,in premiera, elevii vor avea de rezolvat subiecte inspirate de testele PISA care constau, si la Limba romana, si la matematica, intr-o brosura de 10 pagini cu subiecte care trebuie rezolvate si completate acolo.

Ministerul Educatiei a publicat si un ghid cu toate informatiile despre desfasurarea examenului, in conditii de pandemie.

Conform documentului, organizarea accesului in unitatile de invatamant se face prin stabilirea circuitelor functionale prin demarcare cu benzi vizibile care sa asigure „trasee prestabilite” de intrare, de deplasare in interiorul unitatii de invatamant si de parasire a acesteia, facilitand pastrarea unei distante corespunzatoare intre persoane.

Examenul va incepe la ora 9.00, accesul elevilor in scoli fiind permis intre orele 8.00 si 8.30. Copiii vor avea la dispozitie doua ore pentru a rezolva subiectele primite, dupa ce, inainte de inceperea examenului, vor avea timp, alte 15 minute, sa isi completeze datele personale pe lucrare.

Citeste AICI toate prevederile din ghidul elaborat de Ministerul Educatiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...