Noutati :

Incepe Evaluarea Nationala. Mii de elevi din Timis intra in focul examenelor, in conditii speciale

14 iunie, 2020 - 10:23 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EDUCATIE
0

Dupa aproape doua saptamani in care s-au pregatit si la scoala pentru primul examen important din viata lor, absolventii claselor a VIII-a din intreaga tara vor incepe de luni probele Evaluarii Nationale, in conditii speciale.

CITESTE SI: E oficial. 17 state sigure din care romanii pot veni acasa, fara sa mai intre in izolare sau carantina 

In Timis s-au inscris pentru examen 5300 de elevi, procentul la acest capitol fiind de 99,84%. Elevii vor fi examinati in 140 de centre din tot judetul. Odata cu finalizarea examenului, lucrarile absolventilor din Timis vor fi trimise pentru notare intr-un alt judet, care va fi cunoscut abia luni dimineata.

De asemenea, in Timis au fost stabilite 10 centre de evaluare, la care vor fi aduse lucrarile elevilor dintr-un alt judet.

Elevii au avut trei zile la dispozitie la inceputul lunii iunie pentru a se inscrie la examenul care incepe luni, 15 iunie cu proba scrisa la limba si literatura romana. Dupa alte doua zile este programata proba scrisa la matematica, iar in 18 iunie va avea loc examenul scris la limba si literatura materna.

Rezultatele examenului vor fi afisate in data de 22 iunie, iar in aceeasi zi, intre orele 14 si 20, elevii nemultumiti de note vor putea depune si contestatii. Acestea urmeaza sa fie solutionate intre 23 si 26 iunie, iar o zi mai tarziu, in 27, vor fi afisate rezultatele finale.

Inainte de a intra in sali, elevilor li se va lua temperatura, la umbra. Cei care vor avea o temperatura mai mare de 37,3 grade vor fi testati de trei ori, in total, la intervale de cateva minute.

In salile de examen vor avea loc cel mult 10 elevi, locurile pentru ei vor fi stabilite astfel incat sa fie o distanta de cel putin 2 metri, pe randuri si intre randuri. Regulile de la aceasta sesiune de Evaluare Nationala au fost reamintite si de ministrul Educatiei, Monica Anisie.

Accesul in centrul de examen se va face pana la ora 8.30. Fiecare unitate de invatamant a stabilit un grafic in asa fel incat sa nu existe la poarta scolii aglomeratie si sa se respecte masurile de prevenire si combatere a imbolnavirilor. Prin urmare la poarta unitatii de invatamant, a centrului de examen, va exista un cadru medical care va realiza triajul epidemiologic si va indruma elevii catre salile de examen impreuna cu un cadru didcatic din comisia de examen. Totodata pentru acei copii care au temperatura corporala peste 37,3, recomand cadrelor medicale sa repete succesiv, de trei ori acel procedeu de luare a temperaturii si in acelasi timp sa lase un termen de 2-5 minute pentru procesul acesta in care elevul este supus triajului epidemiologic. In ceea ce priveste siguranta elevilor mentionez ca in fiecare centru de examen au fost luate masurile de prevenire. S-a realizat dezinfectia, au fost dotate unitatile de invatamant cu dezinfectant, si multumesc pe aceasta cale autoritatilor publice locale care s-au implicat in aceasta peiroada foarte mult aratand ca le pasa de sanatatea si siguranta copiilor nostri. Totodata fiecare inspectoirat scolar va monitoriza in centrul de examen ca toate aceste masuri de prevenire sa fie indeplinite. As vrea sa mai fac un anunt legat de modul de corectare a lucrarilor. Anul acesta, spre deosebire de anul trecut, lucrarile elevilor vor merge pentru a fi evaluate in alt judet decat cel din care face parte elevul„, a declarat duminica ministrul Educatiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...