Incepe curatenia in cartiere, la Timisoara. Soferii nu vor mai avea voie sa parcheze pe anumite strazi. Unde intra prima data utilajele si angajatii de la salubritate? Programul pe zile

TIMISOARA. Mult asteptata curatenie pe strazile din cartiere, la Timisoara, va incepe chiar de saptamana viitoare.

CITESTE SI: Proprietarul care vede din nou soarele pe fereastra. Se demoleaza, in sfarsit, constructia ilegala din curtea Palatului cu Ancora la Timisoara Foto si video 

Reprezentantii Primariei Timisoara au intocmit un grafic dupa care se va face curatenia stradala, pe care si-au propus sa o faca etapizat, cartier cu cartier.

Prima zona in care vor intra angajatii Brantner cuprinsa intre cartierele Steaua, Sagului si Fratelia, iar pentru a putea face curatenie asa cum trebuie, inclusiv la marginea carosabilului, masinile nu vor mai avea voie sa parcheze pe anumite strazi, dupa un program stabilit de Comisia de Circulatie.

In tot cartierul vor fi lipite afise de informare cu programul de curatenie, iar soferii care nu vor respecta restrictiile impuse se vor alege cu amenzi.

Masura a fost luate pentru ca angajatii de la salubrizare sa poata strange toata mizeria adunata langa borduri. Acestia vor rade efectiv stratul de mizerie adunat la rigole manual, se va matura manual si apoi mecanic si se va face colectarea si incarcarea deseurilor rezultate, dar si spalarea strazilor.

Iata mai jos programul dupa care se va interveni si intervalul orar in care este interzisa parcarea pe fiecare strada!

Marti, 18.06.2019

Str. Duiliu Marcu – intre orele 9 si 10
Str. Arh. Victor Vlad – intre orele 10 si 11.30
Str. Florilor – intre orele 11.30 si 12
Intrarea Timotei Popovici – intre orele 12 si 12.30
Str. Bela Kamocsa – intre orele 12.30 si 13
Str. Izlaz (din str. Ceferistilor in str. Bujorilor – intre orele 13 si 14.30)

Miercuri – 19. 06.2019

Str. Secerii – intre orele 9 si 10
Str. Titus Maior Muresan – intre orele 10 si 11
Str. Emil Zola (din str Bujorilor in str Ceferistilor) – intre orele 11 si 13
Str. Barsei – intre orele 13 si 14.30

Joi – 20.06.2019

Aleea Nicolae Babac – intre orele 9 si 9.30
Str. Martir Herman Sporer – intre orele 9.30 si 10
Str. Steaua – intre orele 10 si 12
Str. Eternitatii – intre orele 12 si 14

Vineri – 21.06.2019

Str. Bujorilor (din Calea Sagului in str Emil Zola) – intre orele 9 si 12
Str. Ceferistilor (din str Emil Zola in Calea Sagului) – intre orele 12 si 14.30

La inceputul fiecarei saptamani, Primaria va anunta programul de curatenie pe strazi, precum si intervalul orar in care soferii vor trebui sa elibereze locurile de parcare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. parca ar fi india. facem un eveniment ca se matura strazile

  • Gheo în Timișoara nu se va mai putea face curățenie niciodată și indiferent ce primar va veni, de ce ? Pentru că Timișoara este supra aglomerată și efectiv nu mai poti ajunge să faci curat cu o singură firmă.
   Singura soluție este cea dată de USR, fiecare cartier să aibă o firmă de curățenie.

 2. Avand in vedere ca incep perioadele de concediu, ar fi de bun simt ca acest program sa fie anuntat pentru o perioada de cel putin 2 saptamani.
  O sa fie o multime de oameni care pleaca in concediu, lasandu-si masinile in parcarile rezidentiale.

 3. WOW, ce eveniment fantastic, se matura strazile dupa un an de zile de stat in jeg!
  Multumim din inima Marelui Carmaci, Ultracinstitul .Ultracorectul.Ultralegalistul.

  Dar apropo, restul orasului cand se va matura?!Ca este o mizerie sinistra peste tot!

 4. Corect era sa se publice programul de curățenie pentru tot orasul . Asa se poate compara daca exista echitate între anumite zone … vezi soarelui si centru unde se tot face curat din aprilie.

 5. Daca nu ar fi de ras,ar fi de plans..se face curatenie..eveniment fantastic..zona Badea Cartan,ieri,12.o6.2019..trei-patru persoane matura de zori strada..cu maturi de nuiele..praf cat vrei…Multumim Domnului Primar…dar am 2 intrebari:
  1.daca o persoana scutura o carpa de sters praf (praful din casa)-primeste amenda…acesti oameni maturatori,poate sa faca praf?..care praf intra in case,nu-i asa,dar pentru a sterge praful din case,trebuie sa folosim servetele de unica folosinta,altfel platim amenda.???
  2. Oare domnul primar,ce firma de curatenie a angajat? Ma asteptam ca aceasta firma de curatenie sa aiba macar 2 masini-o masina de maturat,stiti din aceea cu perie cu aspirator,si a doua sa fie cu stropitoare-asa ar fi putin si spalat pe strazi..
  mai este nevoie sa amintesc de avantaje: econonime de timp,economie la salariile persoanelor si totul mai igienic
  Ce parere aveti,Domnule Primar???? ati auzit de asemenea masini????
  Sincer,in drumurile Dvs,prin lume,nu cred ca ati mai vazut undeva maturatori de strada

 6. Da Valeria am văzut o grămadă la Madrid. E adevărat ca se ocupa doar de trotuare, strâng chistoacele, hartiile, frunzele etc. Non stop si cand e soare si cand plouă.

  • Nu va contrazic,dar eu am facut referire la strazi..pe trotuare ar fi nevoie de alte utilaje mai mici. Dupa parerea mea,o firma serioasa de curatenie stradala ar trebui sa fie dotata cu asemenea utilaje