Incepe constructia celei mai moderne Unitati de Primiri Urgente. Anuntul ministrului Sanatatii, la Timisoara

TIMISOARA. Lucrarile la noua Unitate de Primiri Urgente a Spitalului Judetean ar putea incepe chiar anul acesta. Anuntul a fost facut de ministrul Sanatatii, Florian Bodog, care a vizitat duminica Spitalul Judetean din Timisoara. Reprezentantii Consiliului Judetean Timis pregatesc acum o hotarare prin care sa puna la dispozitie terenul pe care va fi amplasata noua constructie, iar la sfarsitul acestei luni se vor deschide ofertele pentru Studiul de Fezabilitate si proiectare a noii UPU.

CITESTE SI: Accident violent in Timisoara! Masina cu rotile in sus. Alte 3 autoturisme distruse. FOTO si VIDEO! 

„Printr-un program al Bancii Mondiale se va realiza si Unitatea de Primiri Urgente, am inteles ca echipa Bancii Mondiale a fost aici. Consiliul Judetean pregateste acum hotararea pentru a pune la dispozitia Ministeruslui Sanatatii terenul pentru UPU. Am pornit procedura de achizitie pentru a face studiu de fezabilitate si proiectarea pentru centrul de arsi si UPU, care va asigura legatura intre toate compartimentele. mai. Se declara castigatorul, pe Banca Mondiala procedurile sunt mult mai rapide decat pe legislatia nationala, de aceea am si ales cu presedintele CJ Timis, Calin Dobra, sa mergem pe aceasta procedura. Imediat dupa, consultantii vor veni si se vor apuca de treaba. Echipa care vine sa faca studiul de fezabilitate probabil ca vine luna viitoare, anul acesta s-ar putea incepe lucrarile”, a spus ministrul Florian Bodog.

Desi s-a ferit sa avanseze termenul de finalizare a lucrarilor la noua constructie ce va deservi Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Timisoara, ministrul spune ca, cel mai probabil, lucrarea va fi terminata in urmatorii doi ani.

CITESTE SI: Se asteapta noi locatari la Gradina Zoo de la Timisoara! Habitatul e gata! Ce animale am putea vedea? 

„Am negociat foarte dur si mi-am asumat niste termene pe care trebuie sa le respect. Daca nu le respect, o singura linie daca nu se finalizeaza la timp, de exemplu cea pentru mari arsi, toata linia se suspenda. Avem nevoie de centre de arsi, avem nevoie de UPU, care sa ofere conditii decente. Contractarea pentru executie trebuie sa fie pana la finele acestui an. Din momentul in care se face contractarea, in functie de complexitatea lucrarii, aici probabil va merge in paralel, UPU si unitatea de mari arsi cu maternitatea… un an, doi ani vor fi gata”, a mai spus ministrul Bodog.

Noua Unitate de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Timisoara urmeaza sa fie construita in parcarea din fata actualei UPU si urmeaza sa fie interconectata cu toate sectiile unitatii medicale.

CITESTE SI: In premiera, vom avea un super targ de bunatati traditionale autentice, suta la suta romanesti, la Timisoara! Toate produsele vor fi TESTATE in laborator. Unde vor avea pietele volante concurenta?   

Clinica de Mari Arsi a Spitalului Judetean din Timisoara va primi echipamente

Ministrul Sanatatii a discutat, la Timisoara, si despre dotarea cu aparatura a celor trei saloane finalizate la Centrul de Mari Arsi. Dupa ce a vizitat clinica, ministrul a promis ca, prin Banca Mondiala, va aduce echipamentele necesare pentru dotarea saloanelor. Odata ce echipamentele vor fi montate, Centrul de Mari Arsi isi va putea deschide portile si va putea primi pacientii cu arsuri grave.

„Am vazut nevoia de echipamente si am vizitat in final Centrul de Mari Arsi, gazduit de Casa Austria, unde mi-am facut si eu rezidentiatul si pe care o cunosc foarte bine. Ministerul Sanatatii va pune la dispozitie echipamentele, printr-un program al Bancii Mondiale. La Centrul de Mari Arsi, Ministerul Sanatatii demareaza procedura de achizitie de echipamente, care vor fi gazduite in salile pregatite prin finantarea Consiliului Judetean. Banca Mondiala a venit sa se asigure ca spatiul pe care l-a amenajat Consiliul Judetean Timis este pregatit pentru a primi aceste echipamente. Nu vrem sa cumparam niciun echipament care sa stea in pivnita pe undeva sau sa stea la pachet”, a spus ministrul Sanatatii, Florian Bodog.

CITESTE SI: Accident violent in Timisoara! Masina cu rotile in sus. Alte 3 autoturisme distruse. FOTO si VIDEO!

Desi Clinica din Mari Arsi din Timisoara ar urma sa aiba doar 5 rezerve, va fi cea mai mare din tara, in conditiile in care la Spitalul de Arsi din Bucuresti exista doar 4 boxe destinate marilor arsi.

Investitia totala pentru construirea si dotarea clinicii se ridica la aproximativ 5 milioane de euro, bani de la Consiliul Judetean Timis si Ministerul Sanatatii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.