Incepe Concursul National de Fizica “Evrica”, organizat in premiera la Timisoara

TIMISOARA. Cei mai buni elevi la fizica, din clasele VII-XII se vor intalni la Universitatea de Vest pentru a se intrece la editia a XXI-a a concursului Evrica, organizat in premiera la Timisoara. Vor participa 210 elevi din toata tara, dintre care si 6 timisoreni olimpici nationali.

“Sunt selectati pentru concurs elevii care au obtinut cele mai bune rezultate la Olimpiada Nationala. La Evrica este grupul mai restrans, deci concurenta este mai mare”, spune Monica Seviciu, coordonatoarea concursului.

Elevii vor fi cazati in internatele a trei licee din oras. Vineri, 8 aprilie, de la ora 8:00 pana la 9:30 se va sustine concursul propriu-zis. Dupa terminarea examenului copiii vor putea vizita Universitatea de Vest, fiind Ziua Portilor Deschise, iar  rezultatele vor fi afisate a doua zi.

Primii trei castigatori vor primi un premiu in valoare de 280 lei, iar urmatoarele 50 de mentinui vor primi un calculator de buzunar pentru socoteli si 50 lei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Bohumil Just spune:

  Cu toata consideratia pentru efortul Dv organizatoric, sugerez ca in sprijinul elevilor care din motive diverse nu au participat dar sunt interesati de ideile vehiculate la concurs, subiectele si rezultatele de la editia finala din acesta an ale lui Evrika ar fi trebuit sa fie postate imediat ce secretizarea lor nu se mai impunea.
  BJ

  • Strange Walker spune:

   Si care ar fi fost castigul sa fie postate imediat? se stie ca subiectele oricariu concurs se afiseaza numai dupa terminarea probei