Noutati :

Incepe campania de vaccinare impotriva COVID-19. Cate doze de ser ajung in prima etapa la Timisoara

26 decembrie, 2020 - 09:02 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SANATATE
3

TIMISOARA. Duminica incepe si in Romania campania de vaccinare impotriva coronavirusului, iar primii care vor fi imunizati sunt angajatii spitalelor aflate in prima linie in lupta cu virusul.

CITESTE SI: Protectia incepe la 14 zile de la prima doza de vaccin anti COVID, dar beneficiul e maxim la 7 zile de la a doua doza. Anuntul medicului Valeriu Gheorghita 

Campania se va desfasura in 3 etape. Potrivit datelor colectate de autoritati, la nivelul sistemului de sanatate, rata cea mai mare de acceptare este de peste 90% in spitalele COVID. In celelalte unitati medicale, aceasta este de 70% in randul cadrelor medicale cu studii superioare si 50% in randul celor fara studii superioare. O rata de acceptare mai mare este in cazul medicilor de familie, in jur de 80%.

Prima transa de peste 3.000 de vaccinuri a fost repartizata de sambata la 10 spitale cheie din Bucuresti si din tara, primele persoane vaccinate urmand a fi cadre medicale din prima linie. Numai in Bucuresti la doua spitale au fost acum repartizate peste 1.000 de doze, scrie hotnews.ro.

Potrivit autoritatilor, alocarea a fost dupa cum urmeaza:

1. Brasov – Spitalul Clinic de Boli Infectioase- 100 de doze

2. Bucuresti – Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals“- 600 de doze

3. Bucuresti – Spitalul Clinic de Boli Infectioase „Dr. Victor Babes“ – 530 de doze

4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infectioase, Cluj-Napoca- 375 doze

5. Constanta- Spitalul Clinic de Boli Infectioase, Constanta- 170 doze

6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Victor Babes“, Craiova- 90 doze

7. Iasi – Spitalul Clinic de Boli Infectioase- 260 doze

8. Maramures – Baia Mare- Spitalul de Urgenta- 210 doze

9. Suceava – Spitalul Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou“ Suceava- 250 doze

10. Timis – Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babes“, Timisoara- 450 doze.

In functie de necesarul solicitat de fiecare dintre spitale, alocarile pot fi oricand modificate in functie de cererea unitatilor.

CITESTE SI: Pentru cei care refuza sa se vaccineze spun ca sunt foarte putine contraindicatii legate de vaccinare. Anuntul medicului Valeriu Gheorghita 

Administrarea vaccinului antiCOVID-19 se face cu doua doze. Dupa transa de 10.000 primita vineri, autoritatile spera ca pana la sfarsitul anului, cel mai probabil in jurul datei de 28 decembrie, sa mai ajunga in Romania 140.000 – 150.000 de doze, aceasta fiind si estimarea sosirilor saptamanale de aici incolo.

Premierul Florin Citu anunta simbata ca de saptamana urmatoare in Romania vor ajunge circa 144.000 de doze de vaccin, iar, in total, Romania va avea in jur de 10 milioane de doze de vaccin, pe baza contractului semnat de Comisia Europeana cu BioNTtech/Pfizer.

Fiecare persoana care se vaccineaza va fi inregistrata in Registrul National al vaccinarilor si va primi o adeverinta in limbile romana si engleza. De asemenea, STS dezvolta o aplicatie pentru programarea la vaccinare.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Vaccin sau ser ?

  2. Vaccinati-l va rog si pe Fritz in prima tura ca sa nu se mai fereasca atata si sa nu mai gaseasca tot felul de motive sa nu munceasca. Fritz este cel mai puturos neamt care exista si cel mai incapabil.

  3. Mai e unul…!