Incepe admiterea de toamna la Universitatea Politehnica Timisoara. Sunt disponibile si locuri bugetate

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timisoara se inscrie printre putinele universitati din Romania care au avut o crestere a numarului de candidati si, implicit, a numarului de studenti confirmati la concursul de admitere din luna iulie a acestui an.

Daca in cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare s-a inregistrat o concurenta si de peste 10 candidati pe loc, sunt programe de studiu unde, dupa rundele de confirmari, au ramas locuri libere fara taxa, locuri care pot trezi interesul absolventilor de liceu. Astfel, 4 facultati cautate de elevi se regasesc cu urmatorul numar de locuri fara taxa:

– Facultatea de Mecanica si Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale cu cate 35 de locuri fiecare,
– Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului cu 33 de locuri,
– Facultatea de Constructii cu 63 de locuri.

Datorita concurentei mari din cadrul anumitor specializari, sunt domenii unde admiterea este deschisa doar pentru locurile cu taxa ramase.

Inscrierile incep din data de 4 septembrie. Informatii legate de admitere, atat pentru programele de studiu de licenta cat si pentru cele de master, sunt oferite pe pagina web a universitatii, in cadrul sectiunii Admitere.

„Si interesul pentru programele de master ale universitatii a fost in crestere evidenta, consemnandu-se un numar de masteranzi inmatriculati pe locurile fara taxa in crestere cu aproape 20 de procente fata de anul anterior. Chiar daca numarul de locuri ramase la buget in cadrul catorva programe de studiu nu este foarte mare, ne asteptam la o concurenta si pe aceste locuri la nivelul celei din vara”, a mentionat conf.dr.ing. Florin Dragan, Prorector UPT si Presedinte Comisie Centrala Admitere.

Universitatea Politehnica Timisoara continua sa ofere un loc in camin tuturor studentilor sai, netimisoreni, care solicita cazare. Astfel, aproximativ 6000 de locuri de cazare sunt disponibile, la tarife accesibile si standarde internationale, in camine studentesti de 2 respectiv 5 persoane. Totodata, politehnistii pot beneficia de servirea mesei, la preturi preferentiale, in restaurantele studentesti ale Universitatii si de acces gratuit la bazele sportive cu dotari de ultima ora.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.