Noutati :

Incepe a doua sesiune a examenului de bacalaureat: peste 99.000 de elevi asteptati la examene

19 august, 2012 - 11:23 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

Conform calendarului MECTS, a doua sesiune (august-septembrie) a examenului de bacalaureat din acest an incepe luni, 20 august, cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana

Probele la limba romana si limba materna se vor desfasura si marti, 21 august, precum si miercuri, 22 august.

Numarul total de candidati care s-au inscris pentru sustinerea examenului de bacalaureat in sesiunea august-septembrie este de 99.111. Acestia au fost repartizati in 304 centre de examen, conform www.ziare.com.

Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba moderna este programata in intervalul 21-22 august, in timp ce evaluarea competentelor digitale va avea loc in zilele de 23 si 24 august.

MECTS precizeaza ca rezultatul obtinut de fiecare candidat nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta, in raport cu standardele europene recunoscute in domeniu.

La prima sesiune din acest an a bacalaureatului,in 54 de licee, niciun elev nu a promovat.

Prima proba scrisa (limba si literatura romana) din cadrul sesiunii curente se va desfasura luni, 27 august.

Aceasta va fi urmata marti, 28 august, de proba de limba si literatura materna.

Proba obligatorie a profilului este programata miercuri, 29 august.

Ultima proba scrisa – proba la alegere a profilului si specializarii – va avea loc, vineri, 31 august.

In data de 2 septembrie vor fi afisate primele rezultate (pana la ora 16.00) si vor fi depuse contestatiile (16,00 – 20,00). Acestea vor fi solutionate in intervalul 3-4 septembrie, urmand ca afisarea rezultatelor finale sa aiba loc in data de 5 septembrie.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...