Noutati :

Incep recrutarile pentru cei care isi doresc o cariera militara. Scolile de maistri si academiile isi prezinta oferta la Timisoara

26 ianuarie, 2016 - 02:31 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Desi mai este destul timp pana la sesiunea examenelor de admitere in liceu, Centrul Militar Zonal Timis a declansat campania de recrutare a viitorilor militari de cariera. Cei care se ocupa de recrutari au pregatit locuri in scolile de maistri, dar si in academiile diverselor ramuri ale Armatei.

Viitorii ofiteri si maistri militari ai Armatei Romaniei admisi pe locurile de la bugetul de stat, beneficiaza pe timpul studiilor de gratuitate pentru hranire, cazare, echipare, asistenta medicala, au acces la internet si la biblioteci, laboratoare si simulatoare dotate cu aparatura moderna, baze sportive cu sali de sport multifunctionale, sala de fitness, bazin de inot si multiple terenuri de sport.
Cazarea studentilor este asigurata in caminele din incinta fiecarei institutii.
Absolventii institutiilor militare de invatamant postliceal si universitar, dobandesc competente de specialitate, isi insusesc calitatile necesare unui lider si devin profesionisti la locul de munca; in plus, acestora li se asigura:
– Loc de munca intr-o unitate militara corespunzator armei si specializarii;
– Salariu lunar ce asigura un trai decent;
– Echipament gratuit si compensatie lunara pentru hrana;
– Facilitati de recuperare sportive si recreative in tara si strainatate;
– Posibilitati de afirmare si avansare continua in cariera;
– Asistenta medicala gratuita in spitalele militare din tara;
– Asistenta postcariera.
Pentru institutiile de invatamant universitar militar pot candida tinerii care au absolvit liceul, cu diploma de bacalaureat si cu varsta de cel mult 26 de ani in anul sustinerii probelor de admitere. Acestea sunt:
– Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” Sibiu – durata studii 3 ani;
– Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda” Brasov – durata studii 3 ani;
– Academia Navala „Mircea cel Batran” Constanta – durata studii 4 ani;
– Academia Tehnica Militara Bucuresti – durata studii 4 ani;
– Institutul Medico-Militar Bucuresti – durata studii 6 ani.
Pentru institutiile de invatamant postliceal militar pot candida tinerii care au absolvit liceul, cu diploma de bacalaureat si cu varsta de cel mult 28 de ani in anul sustinerii probelor de admitere. Acestea sunt:
– scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre „Basarab I” Pitesti – 2 ani;
– scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Aeriene „Traian Vuia” Buzau – 2 ani;
– scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanta – 2 ani.
Pentru o informare detaliata, tinerii interesati sunt asteptati la sediul Biroului informare recrutare Timis, din Timisoara, Piata Libertatii nr. 5-7 sau pot suna la telefonul 0256293757. Consilierii in domeniul profesiei militare ii vor sprijini, orienta si indruma spre cariera potrivita pregatirii si aspiratiilor acestora.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. nu multumim!.. sa mearga fii deputatilor, primarilor, ministrilor carne de tun pe doua cepe…. Azi trebuie sa fi nebun sa iti dai viata in viitorul conflict ce bate la usa ptr banci si corporatii. Te momesc cu maruntisuri, doar doar doar pica in plasa fraierii…..