Incep probele scrise ale Bacalaureatului. Peste 4000 de elevi din Timis dau examenele

Dupa ce Ministerul Educatiei a decis sa echivaleze rezultatele de la competente cu mediile obtinute de elevi in anii de liceu, pentru absolventii de clasa a XII-a incep luni probele scrise ale examenului de Bacalaureat.

CITESTE SI: Noi tarife pentru roviniete. Cat vor trebui sa scoata din buzunare soferii 

In judetul Timis sunt inscrisi la Bacalaureat 4.267 de absolventi de liceu, dintre care 3.561 au finalizat studiile in acest an scolar. Diferenta este reprezentata de absolventi din promotiile anterioare.

Astfel, de la ora 09.00 incepe proba scrisa la Limba si literatura romana. Aceasta proba este sustinuta de toti candidatii, indiferent de profilul pe care l-au absolvit.

Urmează apoi pe 27 iunie proba obligatorie a profilului, matematica pentru absolventii de real sau istorie pentru cei de la uman.

Pe 28 iunie 2023 se va da ultima proba scrisa, cea la alegere a profilului.

Pe 29 iunie este programata Limba si literatura materna.

In 3 iulie 2023 urmeaza afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00, si depunerea contestatiilor in intervalul orar 12:00 – 18:00

In perioada 4 – 6 iulie are loc rezolvarea contestatiilor, iar in 7 iulie se vor afisa rezultatele finale.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.