Noutati :

Incep lucrarile la una dintre cele mai importante strazi din Timisoara. Se extinde la 4 benzi, va avea piste de biciclete si trotuare, dar si un sens giratoriu

28 aprilie, 2020 - 01:12 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
6

TIMISOARA. Dupa ani buni de asteptare, o strada importanta din Timisoara, ce face parte din Inelul IV de circulatie, intra, in sfarsit, in reabilitare, dupa ce a fost finalizata licitatia pentru gasirea unui constructor.

CITESTE SI: Se fac probe de functionare la Nodul Hidrotehnic de la Sanmihaiu Roman care va permite circulatia vaporaselor de la Timisoara, pana la granita cu Serbia. Video 

Este vorba despre strada Grigore Alexandrescu, care e prevazuta a se largi la 4 benzi de circulatie. De asemenea, aici vor fi amenajate trotuare si piste de biciclete, iar la intersectia cu Calea Torontalului va fi construit un sens giratoriu.

„S-a incheiat licitatia pentru executie. Proiectant este Proexco SRL, executant este Super Construct, valoarea contractului de executie este de 6.527.112 lei fara TVA. Incepem lucrarile. Foarte curand voi fi acolo, pe teren, la predarea amplasamentului”, a spus primarul Nicolae Robu.

In cadrul lucrarilor sunt prevazute interventii atat la carosabil si trotuare, cat si la extinderea retelelor de utilitati.

„Lucrarile la carosabil se intind pe 17.220 mp, pistele de biciclete vor avea 1.806 mp, trotuarele vor avea 3.433 mp, iar zonele verzi 8.550 mp. Canalizarea se intinde pe 1.325 m, iar reteaua de alimentare cu apa va avea 300 de metri, in timp ce canalizatia subterana pentru retelele de telecomunicatii va fi de 1.325 metri”, a precizat viceprimarul Dan Diaconu pe pagina sa de socializare.

Strada Grigore Alexandrescu este un tronson important din Inelul IV de circulatie, iar lucrarile de modernizare sunt prevazute sa dureze 8 luni.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. O sa tina lucrarile 2 ani si o sa coste dublu.

    • Atât v-a mai rămas, să vă ofticați !! 😢😢

  2. in sfarsit se va largi..abia astept sa vad unde se vor mai parca cei de la blocurile din apropiere..sper ca nu vor folosii banda 1 ca loc de parcare!

    • unde vor parca poate…. ca parcheaza masina nu se parcheaza pe ei.

  3. Legatura intre Grigore Alexandrescu si Str. Centura pe cand planifica?

  4. Și totuși, ce proiectanți de doi bani au elaborat proiectele inițiale, astfel încât după doar 10 ani sa fie nevoie sa se refacă toată proiectul , nu s-au gândit că acolo va fi o zonă unde dezvoltării imobiliari vor construi blocuri și traficul va exploda? Satele bănățene proiectate de austrieci acum 200 de ani au ulițele centrale de lățimea unei autostrăzi.