Noutati :

Incep lucrarile la primul centru public de legume si fructe din Timis

9 martie, 2022 - 09:17 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis a semnat ordinul de incepere a lucrarilor pentru primul centru public de legume si fructe care se va construi la Tomnatic.

CITESTE SI: De la 8 dimineata la 8 seara sunt deschise mai multe ghisee la Serviciul Pasapoarte, la Timisoara. A crescut numarul cererilor 

Contractul de proiectare si executie este de aproape 20,6 milioane lei si include dotarea cu echipamente, precum si linii de sortare, colectare, refrigerare.
Constructia se face pe un teren de 11.500 mp, iar costurile cu utilajele si echipamentele tehnologice se ridica la peste un milion de euro.

Centrul de legume si fructe vine in sprijinul micilor producatori din zona Gottlob – Lovrin – Tomnatic, inclusiv a celor din comunele invecinate, Lenauheim, Comlosu Mare, Teremia Mare, Sanpetru Mare, Periam, Pesac, Varias etc.

In urma investitiei vor fi create 28 de noi locuri de munca.

Depozitul va avea rolul de a asigura mentinerea calitatii si proprietatilor legumelor si fructelor, in vederea consumului pe perioada toamna – primavara sau chiar pana in perioada noilor productii. De asemenea, depozitul trebuie sa asigure conditiile tehnologice pentru preluarea, pastrarea sau tranzitarea produselor horticole.

Ne dorim incurajarea producatorilor autohtoni, cresterea consumului de produse romanesti, cat si dezvoltarea micilor producatori prin stimularea de noi afaceri si initiative locale, pe cont propriu. În functie de rezultate, vom construi astfel de centre si in celelalte bazine legumicole din Timis”, a declarat presedintele CJ Timis, Alin Nica.

Antreprenorul, asocierea dintre firmele SC Taiv Davis – Lucas SRL – SC Procad SRL, are la dispozitie 20 de luni pentru a preda obiectivul.

Zona Tomnatic a fost aleasa in urma unui studiu realizat, la cererea Consiliului Judetean, de catre Universitatea de Știinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului privind sectorul de legume si fructe la nivelul judetului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...