Noutati :

Incep inspectiile generale in scolile din Timis. Care sunt primele unitati ce vor fi verificate?

21 octombrie, 2014 - 03:59 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Timp de patru saptamani, in mai multe unitati de invatamant din judetul Timis se vor desfasura inspectii generale. Inspectorii vor sa verifice toate aspectele legate de munca la catedra, dupa care vor intocmi rapoarte in care vor semnala neregulile descoperite, dar si posibilele solutii pentru indreptarea lor.

Primele inspectii generale se vor desfasura in perioada 27 … 31 octombrie.

„Trebuie sa intelegem ca aceste inspectii nu sunt doar de control, ci si de indrumare. Nu suntem Bau-Bau. In urma celor constatate la inspectii se intocmeste un plan de masuri care sa asigure remedierea problemelor constatate pana la inspectia de revenire. Noi nu doar controlam, ci si indrumam”,  a declarat Aurelian Sima, inspector scolar general adjunct.

Primele scoli in care vor avea loc inspectii generale sunt: Scoala Gimnaziala din Costei, Scoala Gimnaziala din Sacosu Turcesc si Liceul Agricol din Timisoara. Vor urma si alte unitati de invatamant, in total fiind vizate peste 10 scoli.

Printre criteriile care determina alegerea scolilor pentru inspectiile generale se numara performantele slabe la examenele nationale, absenteismul, neindeplinirea planului de scolarizare dar si cazul in care unitatea de invatamant nu a mai primit de multa vreme vizita inspectorilor scolari.

Dupa inspectiile generale vor urma cele tematice, curente si speciale pentru grad si definitivat.



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...