Noutati :

Incep inscrierile la Universitatea Politehnica Timisoara

6 iulie, 2021 - 08:46 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Dupa incheierea examenului de bacalaureat si publicarea rezultatelor, tinerii care au finalizat studiile liceale se afla in fata celei mai importante alegeri din viata lor – ce facultate sa urmeze? Absolventii de liceu care au promovat bacalaureatul sunt asteptati sa se inscrie la Universitatea Politehnica Timisoara, cele 10 facultati ale acesteia asigurandu-le candidatilor pregatirea necesara pentru ocuparea, la absolvire, a unui job atractiv. Marti, 6 iunie 2021, incep inscrierile online, pentru ciclul de licenta, pe platforma dedicata (https://admitere.upt.ro/), o versiune imbunatatita fata de anul trecut, mai intuitiva si cu o interfata mai prietenoasa, care permite candidatilor sa realizeze toti pasii procesului de inscriere.

Pentru inscrierea online, pe platforma Enroll (https://admitere.upt.ro/) se creeaza un cont de candidat, cu o adresa de e-mail valida, deoarece prin intermediul acesteia se va realiza comunicarea cu comisia de inscriere pe intreaga perioada a procesului de admitere. Tot pe platforma sunt disponibile instructiuni pentru parcurgerea tuturor etapelor aferente procesului de admitere, inclusiv plata taxei de inscriere si a celei de confirmare.

Un sprijin suplimentar poate fi acordat candidatilor, din data de 12 iulie 2021, in centrele de admitere din cadrul facultatilor si in centrele zonale de la Colegiul National „Decebal” Deva, Colegiul National Pedagogic „stefan Odobleja” Drobeta-Turnu Severin, Colegiul National „Traian Lalescu” Resita, Colegiului National „Spiru Haret” Targu Jiu.

Cu exceptia Facultatii de Arhitectura si Urbanism, la care admiterea se face prin concurs cu proba de verificare a cunostintelor la desen tehnic si liber, iar inscrierea candidatilor (online si fizic) se face in perioada 6 – 13 iulie 2021, si a celor de Automatica si Calculatoare, respectiv Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale, unde admiterea se face tot prin concurs cu proba de verificare a cunostintelor la matematica sau proba online bazata pe portofoliu de realizari, iar inscrierile se fac in perioadele 6 – 16 iulie 2021 (online) si 12 – 16 iulie 2021 (fizic), pentru restul facultatilor perioada de inscriere a candidatilor este 6 – 19 iulie (online) si 12 – 19 iulie (fizic), modalitatea de admitere fiind concurs de dosare.

Candidatii pot crea si trimite unul sau mai multe dosare de inscriere, in functie de numarul facultatilor din UPT la care doresc sa aplice, iar in maxim 48 de ore de la transmiterea dosarului, membrii comisiei de admitere vor analiza documentele primite si, daca dosarul este complet, vor comunica, prin e-mail, numarul de inregistrare al aplicatiei, numar ce va fi utilizat pe tot parcursul procedurii de admitere. in cazul in care dosarul este incomplet, se vor solicita clarificari.

Informatii suplimentare despre admitere si despre procesul de inscriere, precum si tutoriale privind modul de completare a inscrierii online pot fi gasite pe site-ul Universitatii Politehnica Timisoara, in sectiunea dedicata admiterii (http://www.upt.ro/Upt-Timisoara_admitere_31_ro.html), pe platforma de inscriere (https://admitere.upt.ro/),pe pagina de Facebook a UPT (https://www.facebook.com/UPTimisoara) sau pot fi solicitate prin e-mail, la adresa [email protected]Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...