Noutati :

Incep inscrierile la liceu! Cum se face admiterea si cati elevi din Timis vor incepe clasa a noua in toamna?

2 iulie, 2015 - 12:00 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Evaluarea Nationala s-a incheiat, insa nu si emotiile absolventilor de gimnaziu. Acum, cei peste 4600 de elevi din Timis care au sustinut examenul, trebuie sa isi aleaga liceul in care vor sa isi continue studiile. De vineri, 3 iulie, incepe procedura de admitere la liceu.

Prima etapa care trebuie parcursa pentru inscrierea la liceu este completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre elevi, impreuna cu parintii si cu dirigintii claselor a opta. Cei din alte judete care vor sa studieze in Timis vor face aceste demersuri la centrul special desemnat, la Inspectoratul Scolar. „Cei din alte judete care vor sa urmeze liceul in Timis trebuie sa vina la Inspectoratul Scolar ca sa se inscrie. Vom avea locuri suficiente la liceu, pentru ca suntem obligati prin metodologie sa prevedem un numar de locuri la clasa a noua cel putin egal cu numarul de inscrisi in clasa a opta la inceputul anului scolar. Si din pacate nici anul acesta nu toti cei aproape 5500 de elevi care au inceput clasa a opta, au ajuns sa si termine gimnaziul sau sa se prezinte la Evaluarea Nationala”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Aura Danielescu, inspector general.

Astfel, odata ce fisele de inscriere au fost completate, intre 3 si 7 iulie, ele vor fi introduse in baza de date computerizata. Intre 4 si 8 iulie are loc verificare de catre parinti si elevii a fiselor editate de calculator si corectarea eventualelor greseli aparute.

In 14 iulie incepe repartizarea computerizata a absolventilor, iar o zi mai tarziu vor fi afisate listele cu absolventii repartizati, la fiecare scoala gimnaziala, dar si locurile libere ramase in licee. Tot in 15 iulie, fiecare liceu va afisa o lista cu toti candidatii care au fost admisi in respectiva unitate de invatamant.

Din 16 pana in 24 iulie va avea loc depunerea dosarului de inscriere de catre fiecare elev la scoala la care a fost admis.

Cei care aleg sa isi continue studiile la un liceu vocational vor avea de sustinut probele de aptitudini. Acesta se vor desfasura in 16 si 17 iulie, iar in 18 iulie elevii vor afla cum s-au descurcat.

Urmeaza o noua repartizare, a celor care nu si-au ales un liceu in prima etapa sau nu au reusit sa treaca de probele de aptitudini. Acestia vor completa fisele de inscriere intre 15 si 20 iulie, iar trei zile mai tarziu vor afla la ce liceu au fost admisi.

O a treia etapa de inscriere la liceu va avea loc in luna august, cand cei care inca nu s-au inscris la nicio unitate de invatamant vor trebui sa parcurga aceiasi pasi ca si in primele doua etape.

In judetul Timis, din cei 4647 de elevi care au sustinut Evaluarea Nationala, peste 74% au reusit sa obtina note mai mari de 5.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...