Noutati :

Incep inscrierile la facultate! De luni, absolventii de liceu cu diploma de Bac isi aleg universitatile si isi depun dosarele!

10 iulie, 2011 - 02:44 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Bacalaureatul s-a incheiat. Incepe un nou hop pentru absolventii de liceu: admiterea la facultate. La majoritatea facultatilor, admiterea are loc prin concurs de dosare. Sunt cateva, in Timisoara, unde candidatii trebuie sa sustina examen. Promovarea Bacalaureatului este obligatorie pentru admiterea in invatamantul superior.

La Universitatea de Vest Timisoara sunt disponibile, pentru sesiunea de admitere din vara, peste 6.000 de locuri. Dintre acestea, 2.012 sunt bugetate, iar pentru 3.999 se plateste taxa. La UVT sunt cateva facultati unde nota obtinuta nu este luata in considerare la admitere. Este vorba despre Facultatea de Drept. Aici se intra cu media de absolvire a liceului (fara media de la Bacalaureat). Inscrierile la facultate au loc in perioada 11-28 iulie. Taxa de inscriere este de 100 de lei.

Universitatea Politehnica din Timisoara ofera viitorilor studenti 2.900 de locuri bugetate si 1.155 cu taxa, la facultatile sale. Inscrierile au loc in perioada 12-23 iulie. (12-25 la Facultatea de Arhitectura). Taxa de inscriere este de 100 de lei, la fel precum cea de confirmare. Admiterea are loc pe baza de dosar, dar fara a fi luata in considerare media de la examenul de Bacalaureat la specializarile Inginerie electronica si telecomunicatii si Arhitectura, unde se sustine examen.

Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” Timisoara are pregatite pentru viitorii studenti 580 de locuri bugetate de la stat si 616 locuri cu taxa. Candidatii vor sustine examen pentru admiterea la facultatile universitatii. La specializarile Medicina, Medicina dentara, Farmacie, proba de concurs este sustinuta la Biologie si Chimie. Examenul are loc in 20 iulie. Inscrierea se face intre 11 si 15 iulie. Taxa de admitere este de 100 de lei, la fel si cea de inmatriculare.

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului ii aspteapta pe viitorii ingineri agronomi cu 1.225 de locuri la zi, din care 646 sunt bugetate, iar 579 sunt cu taxa. Acestea li se adauga locurile la frecventa redusa si invatamant la distanta, care sunt 480. Inscrierea candidatilor are loc in perioada 12-27 iulie. Taxa de inscriere este de 50 de lei, iar cea de inmatriculare de 100 de lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...