Noutati :

Incep inscrierile la Evaluarea Nationala 2022. Cand are loc examenul

29 mai, 2022 - 02:20 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
1

Incep emotiile pentru absolventii clasei a VIII-a, care vor sustine anul acesta Evaluarea Nationala. Inscrierile pentru examenul din acest an vor avea loc in saptamana urmatoare, urmand ca probele de evaluare sa inceapa la mijlocul lunii iunie.

In acest an, inscrierile la Evaluarea Nationala vor avea loc in perioada 30 mai – 3 iunie, ceea ce inseamna ca absolventii de clasa a VIII-a au la dispozitie 5 zile pentru a depune actele necesare care sa le asigure inscrierea la examen.

Elevii de clasa a VIII-a care vor sa ia parte la Evaluarea Nationala 2022 trebuie sa depuna in perioada mentionata urmatoarele documente sediul unitatii de invatamant:

Cerere tip (se va semna atat de copil, cat și de reprezentantul legal al minorului);
Copie CI (sau certificat de naștere pentru cei care inca nu au carte de identitate);
Foaia matricola.

Primul examen important din viata absolventilor de gimnaziu va fi cel la Limba și literatura romana, programat pentru data de 14 iunie. Acesta va fi urmat de proba la Matematica, pe 16 iunie, iar elevii care apartin minoritatilor nationale vor sustine pe 17 iunie 2022 proba la Limba si literatura materna.

Primele rezultate urmeaza sa fie afisate in 23 iunie, pana la ora 14, si tot in aceeasi zi incepe si perioada de depunere a contestatiilor.
Astfel, in 23 iunie, intre orele 16:00 si 19:00, dar si in data de 24 iunie 2022, intre orele 08:00 şi 12:00, elevii de clasa a VIII-a nemultumiti de notele pe care le-au obtinut vor putea depune contestatii. Rezultatele finale ale Evaluarii Nationale 2022 sa fie afisate in data de 30 iunie 2022.

Mai multe AICI.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. NU va mai pierdeti vremea cu scoala. NU mai este nevoie de scoala. Tehnologia va ofera totul, gratuit si instantaneu. Aveti lumea la degetul mic. Totul se reduce la tik tok.