Noutati :

Incep inscrierile in invatamantul primar. Ministerul Educatiei a prezentat calendarul de inscriere

13 martie, 2021 - 08:21 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
0

Ministerul Educatiei a emis metodologia de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2021 – 2022. Potrivit calendarului, procesul de inscriere incepe in 17 martie 2021, cand fiecare unitate de invatamant si inspectoratul scolar vor afisa circumscriptiile scolare, planul de scolarizare propus si numarul de clase pregatitoare alocate.

CITESTE SI: S-a stabilit Calendarul evaluarilor nationale la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a

Ministerul Educatiei a anuntat, vineri seara, ca a emis metodologia de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar urmator, precum si calendarul inscrierii.

Procesul de inscriere va incepe in 17 martie, cand scolile si inspectorarele scolare vor afisa planul de scolarizare propus si numarul de clase pregatitoare, iar prima etapa de inscriere va avea loc intre 10 si 20 mai. Potrivit metodologiei de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2021-2022, parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani pana in 31 august 2021, inclusiv, au obligatia de a inscrie copiii in invatamantul primar in clasa pregatitoare. Procesul de inscriere in invatamantul primar nu este conditionat de frecventarea grupei mari a invatamantului prescolar.

Astfel, parintii ai caror copii implinesc varsta de 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021, inclusiv, pot sa isi inscrie copiii in invatamantul primar, in clasa pregatitoare, daca nivelul lor de dezvoltare este corespunzator. in situatia acestor copii, care au frecventat gradinita, inscrierea in clasa pregatitoare se face la solicitarea scrisa a parintilor, in baza recomandarii eliberate de unitatea de invatamant cu nivel prescolar.

Citeste mai mult AICI.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...