Noutati :

Incep inscrierile in clasa pregatitoare, la Timisoara. Ce trebuie sa faca parintii cu copii de scoala

25 februarie, 2019 - 12:29 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Incep inscrierile la clasa pregatitoare, iar parintii care au un copil ce trebuie inscris in invatamantul primar au de pregatit o serie de acte.

In clasa pregatitoare se vor putea inscrie copiii care implinesc 6 ani pana in 31 august 2019, dar si cei mai mici de 6 ani, la cererea parintilor, si doar daca trec de evaluarea psihosomatica .

Si anul acesta inscrierile in invatamantul prescolar vor avea loc in doua etape, prima desfasurandu-se intre 4 si 20 martie, iar a doua, incepand cu 1 aprilie.

Astfel, in prima etapa, incepand cu 4 martie, parintii trebuie sa completeze si sa depuna cererile de inscriere, de luni pana vineri, intre orele 8 si 18.

In 29 martie, vor fi afisate listele copiilor inscrisi in unitatile de invatamant si pe site-urile inspectoratelor scolare.

Cea de-a doua etapa, care se va desfasura incepand cu 4 aprilie, prevede inscreirea copiilor care nu sunt cuprinsi in nicio alta unitate de invatamant, repartizarea urmand sa se faca pe locurile ramase libere dupa prima etapa de inscriere.

La nivelul judetului Timis pentru anul scolar 2019-2020 sunt propuse pentru infiintare 279,05 clase, in care se estimeaza ca vor fi inscrisi 6150 de elevi.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...