Noutati :

Incep evaluarile in Timis! Elevii de clasa a II-a, a IV-a si a VI-a vor da examene in aceasta primavara

13 martie, 2012 - 11:56 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMIS. Sase scoli din Timis vor fi evaluate intr-o prima etapa de aplicare a noii legi a educatiei. Prichindeii de clasa a II, elevii de clasa a IV-a si cei de clasa a VI-a sunt evaluati! Vezi care sunt scolile si la ce discipline sustin elevii examen!

Ministerul Educatie si Cercetarii a inceput, din anul scolar 2011/2012 sa puna in aplicare noua lege a educatiei. Cum legislatia prevede introducerea unui examen la final de clasa a II-a si, pe urma, din doi in doi ani, primavara lui 2012 vine cu primele examene pentru elevii de la sase scoli din Timis.

La clasa a II-a, examen vor sustine elevii de la Scoala cu clasele I-VIII Birda si cei de la Scoala cu clasele I-VIII Nr. 7 din Timisoara. Ei vor fi evaluati, scris si citit, la disciplina matematica. Examenul are loc in 22-23 mai.

La clasa a IV-a, evaluati vor fi elevii de la Scoala cu clasele I-VIII din Bucovat si cei ai Liceului Teoretic „Vlad Tepes” din Timisoara. Disciplinele unde vor sustine examen sunt limba romana, limba materna si matematica. Examenul are loc in 9 mai.

La clasa a VI-a, elevii de la Scoala Generala din Gavojdia si cei de la Scoala Generala din Jebel vor fi evaluati la disciplinele Limba si comunicare si Matematica si stiinte. Examenul are loc in 16 mai.

In prima etapa, un esantion, la nivel national, a fost ales. Deci nu toti elevii vor sustine aceste examene. Pe noi ne sperie gandul unei evaluari. Nu avem cultura evaluarii si ne este frica de aceasta si din perspectiva individului si din cea a scolilor”, a precizat Marin Popescu, inspector general in cadrul Inspectoratului Scolar Timis. Rezultatele au rolul de a ajuta in fixarea organizarii acestor examene in anii ce urmeaza.

Subiectele sunt nationale si elaborate de experti ai Centrului National de Evaluare si Examinare din cadrul MECTS. In baza rezultatelor, pentru anul viitor scolar, vor fi facute corectari, daca este cazul, in ceea ce priveste organizarea evaluarii, tipul de subiecte etc.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...