Noutati :

Incep emotiile pentru elevii de clasa a II-a, a IV-a si a VI-a din Timis, odata cu Evaluarea Nationala. Vezi calendarul! 

15 mai, 2015 - 09:58 AM
Autor: Magda Mihalache      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Emotii mari pentru elevi! In perioada 18 mai – 03 iunie, in judetul Timis se va desfasura evaluarea competentelor elevilor de clasa a II-a, a IV-a si a VI-a.

Scopul testarii este verificarea competentelor elevilor la limba romana, matematica, stiinte si limba materna, iar subiectele sunt realizate de Centrul National de Evaluare si Examinare.

Lucrarile vor fi notate, iar rezultatele testarii vor fi comunicate parintilor, insa notele nu vor fi trecute in catalog. Pe baza rezultatelor obtinute, profesorii si invatatorii vor elabora planuri de invatare adaptate fiecarei clase.

evaluare-nationala-clase-gimnaziu

Evaluarea se desfasoara in timpul orelor de curs. Durata testarii elevilor de clasa a II-a si a IV-a este de 30 de minute, iar a celor de clasa a VI-a, de 60 de minute.

Calendarul evaluarii:
Clasa a II-a: 18-22 mai,2015
Clasa a IV-a: 26-28 mai 2015
Clasa a VI-a: 2-3 iunie 2015

„Obiectivele principale al testarii sunt urmarirea evolutiei autonome in pregatirea scolara si optimizarea transferului educational pentru dezvoltarea competentelor specifice acestor discipline fundamentale”, transmit reprezentantii Inspectoratului Scolar Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...