Incep emotiile pentru elevii care termina liceul! S-a dat startul inscrierilor pentru Bacalaureat!

Elevii care vor sustine examenul de Bacalaureat in sesiune speciala trebuie sa se inscrie pentru participarea la examen, incepand de luni. Absolventii de liceu care dau admiterea la universitatile din strainatate sau cei care participa la ilimpiade vor sustine Bacalaureatul mai repede decat colegii lor, incepand chiar de saptamana viitoare.

Inscrierea candidatilor care vor participa la sesiunea speciala a Bacalaureatului are loc in 14 si 15 mai, iar probele de evaluare a competentelor vor incepe chiar de luni, 16 mai.

Evaluarea competentelor lingvistice in limba romana se va face in 16 si 17 mai, , iar doua zile mai tarziu, elevii vor fi evaluati la competente digitale. Apoi, in 20 si 21 mai va avea loc evaluarea competentelor lingvinstice intr-o limba de circulatie internationala.

Probele scrise ale Bac-ului special vor incepe din 23 mai, cu proba la Limba si Literatura Romana. In 24 mai se desfasoara proba obligatorie a profilului, iar o zi mai tarziu, proba la alegere a profilului si specializarii. Cei care apartin minoritatilor si dau examenul de Bacalaureat in sesiunea speciala vor sustine proba la limba materna in 26 mai.

Afisarea primelor rezultate va avea loc tot in 26 mai, atunci cand elevii vor putea depune si contestatii, daca nu sunt multumiti de notele obtinute. Rezultatele finale ale Bacalaureatului special se vor afisa in 27 mai.

Citeste mai mult aici.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.