Noutati :

‘Inca una si ma duc’. Vaporasele de la Timisoara mai au nevoie de inca un ordin de ministru

24 iulie, 2018 - 01:03 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Gata! Ramane stabilit, vaporasele vor circula pe Bega, de Ziua Timisoarei, asa cum opiniatimisoarei.ro va anunta in premiera.

CITESTE SI: Poftiti la imbarcare! Vaporasele vor circula pe Bega chiar de Ziua Timisoarei

Primarul Nicolae Robu spune ca ambarcatiunile urmeaza sa fie scoase din depou, rand pe rand, chiar de miercuri si puse la malul apei, in asteptarea momentului in care navigarea va fi reluata pe Canal.

Vaporasele vor fi pregatite din punct de vedere tehnic, iar in data de 3 august, timp de trei zile, vor fi perfect functionale si vor plimba calatorii.

„Scoatem zilele acesstea vaporasele la apa. Ne pregatim pt momentul cand vom putea sa reluam navigarea, moment care, sper eu, este acum foarte aproape. Noi deja ne pregatim, probabil ca de maine, in orice caz, zilele acestea, scoatem vaporasele la apa. Le scoatem la apa pentru testare, nu se navigheaza cu ele. Le scoatem la apa sa fie supuse unei revizii, sa sa fie pregatite din punct de vedere tehnic pentru momentul in care vom circula cu ele. In 3 august eu sper sa se poata circula in conditiile normale, asa cum se va circula pe termen lung de acum inainte. Asta e speranta mea”, a declarat Nicolae Robu.

Edilul spune ca pornirea motoarelor depinde, insa, de un Ordin al Ministerului Transporturilor care trebuie sa… aprobe cele 9 statii. De aceasta noua aprobare s-a aflat abia acum.

CITESTE SI: Ce-ai zice de o cafea pe ponton, deasupra apei? Vom avea multe terase pe malul Canalului Bega, la Timisoara 

„Nu pot eu sa garantez, ca nu depinde de mine, depinde de un ordin al ministrului Transporturilor, ordin prin care trebuie sa se aprobe cele 9 statii. Noi am dat toata documentatia statiilor la Ministerul Transporturilor, specialistii de acolo o analizeaza si apoi propun ordinul ministrului de aprobare a acestor statii. Asta mai e de facut, dupa care, rapid, ii dam drumul, pentru ca Regia Autonoma de Administrare a Caii Navigabile are deja un regulament final pregatit. Regia are un director si nu stiu sa spun daca mai are si alt personal in momentul de fata. Asa prevede legea, ca statiile trebuie sa fie aprobate printr-un Ordin al ministrului Transporturilor. Nu s-a stiut de acest Ordin pentru ca este o prima experienta, nu s-a creat nicio cale navigabila in Romania de la Canalul Dunare – Marea Neagra care a fost realizat in cu totul alte circumstante, intr-un alt sistem politico- administrativ, cand legislatia era altfel. Am fost anuntati acum vreo zece zile cand au fost aici doi reprezentanti, cand s-a infiintat Regia. Ei au spus ca trebuie si asa ceva. Daca nu se da ordinul pana in 3 august, nu putem naviga, nu sunt conditii de navigatie„, a explicat Nicolae Robu.

Directorul Administratiei Bazinale de Apa Banat, Titu Bojin a declarat pentru opiniatimisoarei.ro ca de Ziua Timisoarei, in perioada 3-5 august vaporasele vor circula in probe, pe Bega.

Timp de trei zile, cand se sarbatoreste Ziua Timisoarei, vaporasele vor circula pe Bega, in teste. Apoi se vor opri cateva zile, pana cand vor fi legalizate, adica pana cand vor fi intocmite toate documentele noii Regii de administrare a canalului. Estimam ca pana la sfarsitul lunii august, vaporasele sa circule in mod normal pe Bega„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro TituBojin.

Ziua Timisoarei se sarbatoreste in perioada 3-5 august.

Vaporasele, 7 la numar, au fost achizitionate de Primaria Timisoara in cadrul proiectului european in urma caruia au fost reabilitate malurile Canalului Bega. Ambarcatiunile au costat aproximativ 2 milioane de euro, bani proveniti de la bugetul local.

Pornirea transportului public pe apa la Timisoara a intampinat o multime de probleme legate de legislatie. Acum, acesta asteapta dupa punerea la punct a operationalizarii nou infiintatei Regii Autonome de Administrare a Caii Navigabile Canalul Bega, care va gestiona activitatea fluviala pe sectorul de Timisoara al canalului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. „Asta e speranta mea” zice primarul. M-am linistit, sigur problema se va rezolva, daca el spera. A mai sperat sa faca semafoare care fluidizeaza circulatia, metrou, pasaj la Solventul, pod la Jiul, fantana cantatoare, pasaj de gabarit corespunzator la Jiul, Piata Libertatii frumoasa, palmieri, castani roz, pod la Baader, cabluri ingropate prin centru, parcari in centru, pasaj la Opera, etc, etc