Noutati :

Inca un santier se deschide la Timisoara: se sparge strada Telegrafului, incep lucrari de reabilitare a retelei de canalizare, cu bani europeni

21 februarie, 2014 - 03:59 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Aquatim incepe lucrul la reteaua de canalizare de pe strada Telegrafului din Timisoara. In 26 februarie este programata deschiderea santierului si inceperea propriu-zisa a lucrarilor de reabilitare a retelei de canalizare. Se va lucra pe o lungime de aproape 1 kilometru, mai exact pe 700 de metri.

Potrivit reprezentantilor Aquatim, santierul va fi impartit in 2 tronsoane de lucru: primul de la str. Samuil Micu si pana la strada Renasterii, iar cel de-al doilea intre strada Samuil Micu si Mihail Kogalniceanu. A doua parte va incepe insa abia dupa finalizarea primului tronson.

Lucrarile vor fi executate de asocierea firmelor Porr Construct SRL, Saiftim SA, Tuboterm Construct SRL si Formin SA. Tot din banii europeni se va reface si strada, dar si trotuarele.

„Suntem constienti ca santierul are impact negativ asupra populatiei din zona afectata, insa, investitia vizeaza in final cresterea confortului cetatenilor. Probabilitatea aparitiei avariilor ulterioare la reteaua de canalizare, care ar vrea disconfort locuitorilor din zona, va fi foarte mica. Dupa reabilitarea retelelor subterane, in zona respectiva se va putea realiza amenajarea strazilor si trotuarelor”, au declarat reprezentantii societatii de apa si canal.

Specialistii de la Aquatim ii sfatuiesc pe timisoreni sa isi parcheze masinile pe strazile invecinate, iar pietonii sa traverseze doar pe podetele ce vor fi amenajate.

Aceasta strada este inclusa in proiectul „Extinderea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare in judetul Timis”, cofinantat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene. Valoarea totala a proiectului este de aproape 119 milioane de euro, din care aproape 74% sunt fonduri nerambursabile, 13% sunt de la Aquatim, 11% de la bugetul de stat si 1,7% de la Consiliul Local Timisoara si Consiliul Judetean Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...