Noutati :

Inca un razboi intre Primaria Timisoara si Prefectura Timis! Miza: un teren de 32 de hectare care nu exista

18 ianuarie, 2011 - 01:37 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: ADMINISTRATIE
1
Cei doi edili nu cad nicicum la pace

Cei doi edili nu cad nicicum la pace

Primaria Timisoara este obligata sa plateasca 100 de lei pentru fiecare zi de intarziere pentru nepunerea in posesie a unui cetatean care a castigat in instanta, in 2009, 32 de hectare de teren, dar nu si-a vazut pamantul nici azi. Reprezentantii primariei spun ca nu vor plati in veci acesti bani si arunca vina pe Prefectura Timis. In plus, nu exista niciun teren care sa fie dat in cazul unor solicitari de acest fel.

Explicatia primarului Ciuhandu este una simpla: „Noi am trimis Prefecturii mai multe adrese prin care am solicitat emiterea unei hotarari prin care sa valideze trecerea suprafetei de 298 ha supuse restituirii din domeniul public al statului in domeniul privat al Municipiului Timisoara si punerea acestuia la dispozitia Comisiei Municipale de Fond Funciar in vederea punerii in posesie a celor indreptatiti, dar Prefectura nu a facut nimic”, spune Ciuhandu.

Edilul sef a mai anuntat ca institutia pe care o conduce din 1996 va da in judecata Prefectura. „Domnul Arenz Hans are o hotarare judecatoreasca irevocabila prin care noi, Primaria Timisoara, trebuie sa-i platim 100 lei pentru fiecare zi de intarziere, incepand cu data de 28.04.2009 pana la data punerii definitive in posesie a unui teren in suprafata de 32 ha. Noi nu vom plati acest bani, ba mai mult, vom actiona Institutia Prefectului in instanta sa-i plateasca ei acesti bani, pentru ca e din vina lor”, a anuntat primarul. Acesta spune ca municipalitatea nu mai are nicio palma de teren pentru a o da solicitantului.

Raspunsul Prefecturii Timis e ferm: problema e la Comisia de Fond Funciar a Municipalitatii nu la cea a judetului. „Domnul primar e din nou intr-o eroare. El este presedintele Comisiei de Fond Funciar a Timisoarei si vedeti si dumneavoastra cum stau lucrurile la reimproprietarirea cetatenilor, el e presedintele Comandamentului pentru Situatii de Urgenta si ati vazut cum a rezolvat problema blocului de pe Brailoiu si domnul primar e si seful Comandamentului de Iarna din Timisoara si ati vazut cum au fost drumurile cand a dat zapada„, a declarat prefectul Mircea Bacala. Acesta spune ca este pregatit pentru un razboi la tribunal cu Primaria.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sa plateasca ciuhandu si cojocari din baii lor nu ai contribuabililor.Toata sleahta din primarie trebuie sa infunde puscaria.