Noutati :

Inca un pas pentru modernizarea unei artere din Timisoara. Va avea linii si statii de tramvai noi, 4 benzi auto, trotuare si piste de biciclete

15 iulie, 2019 - 10:47 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
9

TIMISOARA. Una dintre cele mai asteptate lucrari din Timisoara incepe sa prinda contur. Se face un nou pas important pentru reabilitarea Caii Bogdanestilor, respectiv alesii locali si-au dat votul pentru „aprobarea cererii de finantare pentru proiectul „Reabilitarea liniilor de tramvai si modernizarea tramelor stradale in Municipiul Timisoara, Traseul 5, Calea Bogdanestilor” si a cheltuielilor aferente”.

Mai exact, conform raportului de specialitate, care insoteste proiectul care a ajuns pe masa consilierilor, urmeaza sa demareze etapa precontractuala, dat fiind faptul ca obiectivul are asigurata finantarea din bani europeni si de la bugetul local.

Proiectul prevede ca strada sa fie largita la cate doua benzi pe sens, despartite de calea de tramvai, care va fi realizata prin mijlocul bulevardului, iar intre liniile de rulare va fi plantata iarba. Vor fi refacute si trotuarele, iar de-a lungul strazii vor fi construite si piste de biciclete.

Prin proiect se vor realiza urmatoarele:
– linia cale tramvai va fi cale dubla si se va amplasa in axul strazii, in platforma proprie;
– reteaua contact se va realiza in varianta dubla, intr-o solutie de compensare totala;
– se vor inlocui cablurile de alimentare a retelei contact (600 Vcc);
– se va moderniza substatia de transformare-redresare care va alimenta cu energie electrica linia cale modernizata;
– largirea la 2 benzi pe sens a strazii;
– realizarea de piste pentru biciclete;
– realizarea de trotuare;
– spatii verzi, atat in platforma proprie a linie de tramvai, cat si in zona de siguranta a strazii
– semaforizarea intersectiilor si supravegherea video, integrate in sistemul de management al
traficului”, se arata in descrierea proiectului privind „Reabilitare linii de tramvai si modernizare trame stradale în Municipiul Timisoara”, Calea Bogdanestilor – Traseul 5.

„Prin proiect se vizeaza reabilitarea liniei de tramvai – un mijloc de transport in comun nepoluant, amenajarea de trotuare si piste pentru biciclete, de zone verzi, aducandu-se o contributie substantiala la reducerea emisiilor de poluanti in atmosfera, reducerea prafului,a nivelului de zgomot si implicit la cresterea confortului si sigurantei circulatiei”, se mai arata in proiectul de hotarare de Consiliu Local.

Valoarea totala a investitiei se ridica la 148.851.248 lei, adica aproximativ 30 de milioane de euro. Din acesti bani, Primaria Timisoara va trebui sa asigure cofinantarea de 2% din suma, dar si cheltuielile neeligibile in valoare de 59.196.102 lei, adica aproape aproape 12.600.000 de euro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 9comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Ar putea, va putea, s-ar putea… Vrăjeală ieftină… Și eu am atâtea idei pe care as putea sa le fac… Dar pana la realizare… Ma desparte calea lactee.. Și eu as putea sa fac un lift cosmic…

 2. foarte greu se misca

 3. Asta da primar!
  La alegerile precedente ne-a promis Pasajul de la Solventul si centura si metroul si altele (toate realizate), acum Calea Bogdanestilor.
  Sa vedem ce ne mai deseneaza Pletea pana de alegeri. Eu ma tot gandesc la niste statii de teleportare pentru bicilisti, ca tot nu este loc pentru piste. Numa sa faca rost de niste milioane pentru studiile de fezabilitate.
  Hot tupeist si mincinos notoriu (de doua ori per respiratie, o data cand respira si a doua oara cand expira). Parca nici Ponta nu mintea asa pe cand ere prim-ministru!
  Las’ ca vin alegerile!

 4. Locuitori din Ronat, Mahala si Blascovici, v-ati procopsit! Ha, ha, ha.

  Bine – bine si pasajul de la Solventul? Au uitat de el?
  Sau se va intampla ca si cu mutarea stalpilor si largirea la 4 benzi de la Dumbravita?
  Pe de alta parte cum sa coste o strada de 2,2 km … 32 de milioane de euro? O poleieste cu aur?
  14550 euro/ml ?!?! Ca si daca ar cumpara terenul de la privati e enorm
  Asta e pret de metrou sau de mafiot. Cum metrou … nu e cazul …
  Alte povesti cu iz electoral. Mincinos patologic!

 5. daca se reabiliteaza ca linia tramvaiului 8 sau 9 sau zona printu turcesc mai bine nu. Va recomand sa mergeti la Szeged sa vedeti ce inseamna o reabilitare adevarata.
  La fel Bulevardu Rebreanu facut de Georgica Cornu este un dezastru. Bani publici cheltuiti inutili.

 6. Iar din Bogdăneştilor, parţial cu 2 benzi şi refăcut până în 700 cu ceva ani în urmă, coteşti şi dai în Cetăţii, drum principal cu 4 benzi, care e o RUINĂ! Te dai cu barca, nu mergi cu tramvaiul.

 7. Si Grigore Alexandrescu când ca de promis sunt cativa ani ? MicRobu Mare mincinos!

  • cica in 2019, dar cred ca urmatorul 2019

 8. pai este o varianta mai buna pentru o situatie complicata ca si asta….schimbati primarul….se merita platit dublu la boc sau la cel de oradea sa vina aici si sa puna orasul pe picioare….ca de trotineta al nostru e plin podul