Inca un pas important pentru noul Institut Regional de Oncologie de la Timisoara

TIMISOARA. Nu mai incape indoiala, la Timisoara va fi construit un Institut Regional de Oncologie. Pentru acesta a fost facut un pas important, respectiv au fost aprobati indicatorii tehnico economici la Ministerul Sanatatii.

CITESTE SI: Cand oamenii fac minuni. Salvati Copiii Timisoara, cea mai puternica organizatie neguvernamentala pentru copii, la 30 de ani de fapte bune

”Construirea Institutului Regional de Oncologie din Timisoara in linie dreapta!
Institutul Regional de Oncologie din Timisoara este cu un pas mai aproape de realizare, indicatorii tehnico-economici fiind aprobati de Consiliul Interministerial de Avizare a Lucrarilor Publice de Interes National.

Proiectul are o valoare de 1.5 miliarde de lei, finantarea fiind aprobata prin Programul National de Redresare si Rezilienta. Unitatea sanitara va fi construita pe Calea Torontalului din Timisoara si va pune la dispozitia pacientilor 250 de paturi, sase sali de operatie, radioterapie, laborator de medicina nucleara, dar si un centru de transplant medular si celule stem”, a anuntat pe pagina sa de Facebook, deputatul PSD de Timis, Alfred Simonis.

Institutul Regional de Oncologie Timisoara se va amenaja pe Calea Torontalului, la iesire din oras.

Noul spital va deservi zona de vest a tarii si va avea 250 de paturi pentru spitalizare de zi, Ambulatoriu, zona de servicii de diagnosticare (analize de laborator, imagistica, endoscopie, explorari functional), bloc operator, terapie intensiva, laborator radioterapie, laborator medicina nucleara, centru pentru transplant medular si afereza celule stem).

Unitatea sanitara va avea, de asemenea, un centru pentru primirea urgentelor oncologice, si spatii de studiu si cercetare (sala multifunctionala, sali de studiu, sali de prezentari practice, birouri de studiu, etc).

Institutul de Oncologie de la Timisoara va costa 1.153.030.188 lei, cu TVA, finantarea fiind asigurata prin Planul National de Reconstructie si Rezilienta. In luna martie 2023 a fost semnat contractul pentru demararea lucrarilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. nu era mai bine daca mutau in respectiva cladire spatioasa „clinicile noi”? unde e inghesuiala mar
    putea sa transforme municipalul in spital oncologic…ca mai exista „oncohelp”…un spital mare si bun,
    mai exista o clinica in cladirea fostului ambulator „CFR”….

  2. @praslea cel debil, baiatule, tu nu intelegi diferenta intre un spital si un institut. Apoi a zis Fritz inca din campanie ca face Spital Municipal nou nout la Timisoara, vedem ca nici macar maternitatea Odobescu n-a dovedit-o, desi ii lasase alalalt debil si terenu pregatit si proiectul gata facut (sper sa termine macar Balneo, unde iara i-a lasat pe tava tot). La CFR nu-i nimica oncologic cum zici tu, habarnistule. Singurele unitati pe oncologie in oras is Oncohelpu si clinica de la Municipal care ii pe strada Babes

  3. Poate zic poate nepoții noștrii vor apuca să îl vadă gata terminat.