Noutati :

Inca un ministru acuzat ca a plagiat in lucrarea de doctorat! Cum se apara demnitarul?

18 august, 2015 - 06:30 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, este acuzat ca a copiat paragrafe si idei in teza de doctorat sustinuta la Academia Nationala de Informatii a SRI.  Mai exact, o treime din lucrarea de doctorat in baza careia acesta a devenit cadru didactic titular la aceasta academie este suspectata de plagiat, conform documentelor publicate de Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie (CRJI).

Potrivit sursei citate, un paragraf plagiat se repeta de patru ori in respectiva lucrare, iar foarte multe trimiteri din notele de subsol sunt „in fals”, adica la paginile indicate autorii citati vorbesc despre cu totul altceva.

Ministrul se apara sustinand ca in momentul redactarii tezei „erau alte vremuri” sau ca a avut „acordul scris al autorilor”.

„Poate am fost si putin neglijent, dar era ca si cum as face o lucrare de geometrie: nu pot pretinde ca am inventat eu Teorema lui Pitagora (…) Am scris un capitol pe plaja, cu pixul, si dupa ce l-am bagat pe calculator, a fost verificat de un soft antiplagiat, reiesind ca era copiat in proportie de 15%”, a mai declarat acesta.

Conform CRJI, circa 50 de pagini sunt plagiate, multe cuvant cu cuvant, din lucrarea de doctorat sustinuta cu un an inainte de comisarul-sef Radu Andriciuc, la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”.

Desi Mihai Tudose a copiat chiar si parti din concluzii, anexe, inclusiv o sectiune din bibliografie, el nu l-a citat pe autorul lucrarii originale, care a declarat ca a primit o suma de bani la schimb.

„Domnul Tudose m-a contactat si i-am cedat drepturile de proprietate, ca pentru orice marfa. (…) A fost vorba de cateva mii de euro”, a declarat Andriciuc.

Mai multe pe ziare.comInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. cugetare din popor: o mana spala pe alta si amandoua…OBRAZUL gros?!