Noutati :

Inca un dascal al Universitatii Politehnica Timisoara, distins pentru intreaga activitate. Profesorul Ioan David, membru de onoare ASTR

7 august, 2019 - 08:02 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Valoarea corpului profesoral al Universitatii Politehnica Timisoara e confirmata inca o data! Profesorului Ioan David, de la Facultatea de Constructii a UPT i s-a decernat, in cadrul unei ceremonii solemne, la sediul Academiei de Stiinte Tehnice din Romania, diploma de Membru de Onoare ASTR, in semn de recunoastere a remarcabilei activitati in domeniul stiintei si tehnicii.
Prof.em.dr.ing. Ioan David este absolvent al Institutului Politehnic Timisoara, Facultatea de Constructii (promotia 1964) si al Universitatii de Vest Timisoara, Facultatea de matematica (promotia 1972), iar din 1974 este doctor inginer.

Si-a inceput cariera didactica in 1964, la Universitatea Politehnica Timisoara si a parcurs toate etapele ierarhiei academice, devenind profesor univeritar si conducator de doctorat (din 1990). Pe parcursul carierei didactice, domnul Profesor David a desfasurat o activitate remarcabila, predand un numar semnificativ de discipline: Hidraulica, Hidraulica si Amenajari Hidrotehnice. Hidraulica subterana, Modelarea matematica in hidrotehnica. In perioada 1993-2005 a fost profesor la Technische Universität Darmstadt, Germania, iar din 2006 este profesor invitat la Universty of Applied Science Gießen-Frankfurt, Germania. Din 2010 este profesor consultant la Universitatea Politehnica Timisoara. A fost decan al Facultatii de Hidrotehnica (1990-1994) si secretar stiintific al Senatului UPT (1989, 1990-1992).

Activitatea stiintifica este sustinuta de cele peste 200 de lucrari stiintifice publicate in reviste de specialitate, sustinute la conferinte nationale si internationale, 16 carti publicate in tara si in strainatate, cursuri universitare, culegeri de probleme si indrumatoare de laborator, 3 brevete de inventie si peste 80 de contracte de cercetare-dezvoltare.

Dintre distinctiile academice primite de profesorul Ioan David mentionam: Premiul MEI pentru cercetare (1972); Titlul academic de Profesor onorific al Universitatii Tehnice din Darmstadt, Germania (1999); Membru al „American Romanian Academy of Arts and Sciences” (2002); Membru al Corporatiei externe a Academiei de stiinte Ungare (2005); Titlul de Excelenta al Fundatiei POLITEHNICA Timisoara (2010).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...