Noutati :

Inca o zi libera la romani? Ce zi urmeaza sa devina sarbatoare nationala?

26 septembrie, 2016 - 06:52 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Motive de fericire pentru angajati. Acestia ar urma sa aiba inca o zi libera de la stat, daca deputatii vor da aviz pozitiv declararii Zilei Europei  zi de sarbatoare nationala in Romania.

Luni, Senatul a adoptat propunerea legislativa prin care data de 9 mai a fost declarata zi de sarbatoare nationala, iar daca si deputatii vor adopta proiectul, de Ziua Europei, in toate orasele din Romania vor fi organizate manifestari care sa marcheze acest eveniment.

„Independenta proclamata de Parlament la 9 mai 1877 este opera poporului roman si a fost aparata de Armata Romana prin participarea la razboiul dintre anii 1877-1878. Ostasii romani, avandu-i in frunte pe Generalul Alexandru Cernat – comandant de operatii si pe domnitorul Carol I – ‘Capul Puterii Armate’, au curecit independenta nationala. Congresul de la Berlin, incheiat la 1 iulie 1878, a recunoscut independenta Romaniei, iar tarile europene au incheiat ulterior relatii diplomatice cu statul roman.

Avand in vedere importanta zilei de 9 mai 1877 in istoria poporului si a statului roman, propun ca ziua de 9 mai – ‘Ziua proclamarii independentei Romaniei’ sa fie declarata sarbatoare nationala, drept pentru care inaintam prezenta propunere legislativa in procedura de urgenta”, argumenteaza initiatorul proiectului.

Daca ziua de 9 mai va fi declarata sarbatoare nationala, salariatii romani vor primi o zi libera de la stat.

Citeste mai mult aici.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...