Noutati :

Inca o scoala din Timisoara incepe cursurile in scenariul rosu. 3 profesori sunt infectati cu COVID

13 septembrie, 2020 - 07:01 PM
Autor: Redactie      
Categorie: EVENIMENT
1

TIMISOARA. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta trimite o a doua scoala din Timisoara in scenariul rosu.

CITESTE SI: Regulile ce trebuie respectate in scoli. Lista pentru elevi si parinti 

Elevii vor incepe cursurile online la Scoala Generala 19 Avram Iancu, dupa ce s-au inregistrat 3 cazuri de infectare cu COVID in randul cadrelor didactice, iar in urma anchetei epidemiologice au mai fost depistati alti 5 contacti directi din randul profesorilor scolii.

Profesorii au participat la un eveniment comun si sunt de mai multe zile in izolare, asimptomatici.

Prefectul de Timis a convocat duminica dupa-amiaza sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta care a decis ca elevii de la Scoala Generala 19 sa inceapa scoala online, aceasta in baza recomandarii Directiei de Sanatate Publica.
Prevederile hotararii se aplica pentru o perioadă de 14 zile, incepand de luni.

Va reamintim, inca de joi s-a stabilit ca Centrul de Resurse si Asistenta Educationala Speranta din Timisoara sa inceapa orele dupa scenariul rosu, intrucat nu s-a incheiat operatiunea de reabilitare a spatiilor.

In intreg judetul Timis, in anul scolar 2020-2021 sunt inscrisi 79.822 de elevi.

Cele 600 de scoli si gradinite din judetul Timis incep cursurile diferit, in functie de hotararile luate la nivelul conducerilor, aceasta dupa ce in baza propunerilor facute de Inspectoratul Scolar si avizele Directiei de Sanatate Publica s-a intocmit o situatie epidemiologica, in functie de spatii, numarul de cadre didactice si altele.

Astfel, in Timis, 348 de scoli si gradinite vor incepe anul scolar in scenariul verde, 251 vor incepe scoala in scenariul galben si 2 scoli vor incepe in scenariul rosu. Aceastea din urma in Timisoara.

La Timisoara, 29 scoli si gradinite vor incepe anul scolar in scenariul verde, cu toti elevii prezenti in clase, 95 in scenariul galben, cu o parte in clase si altii online sau chiar online toti in primele doua saptamani, si doua in scenariul rosu, respectiv Centrul de Resurse si Asistenta Educationala Speranta din Timisoara, unde nu s-au finalizat lucrarile de reabilitare a claselor, si Generala 19 Avram Iancu.

La Lugoj toate cele 31 de scoli si gradinite vor incepe anul scolar in scenariul galben.

La Buzias toate scolile si gradinitele incep anul scolar in scenariul verde,
La Ciacova, la fel, toate incep in scenariul verde.
La Deta 3 unitati scolare incep anul scolar in scenariul verde si doua in scenariul galben,
La Faget vor functiona 9 unitati scolare in scenariul verde si 6 in scenariul galben
La Jimbolia, trei unitati scolare vor functiona in scenariul verde si 2 in scenariul galben
La Recas 7 unitati scolare vor incepe anul scolar in scenariul verde si una in scenariul galben
La Sannicolau Mare – 3 unitati scolare vor incepe anul scolar in scenariul verde si 6 in scenariul galben

Va reamintim, scenariul verde presupune desfasurarea cursurilor cu prezenta elevilor la scoala
Scenariul galben presupune desfasurarea cursurilor cu prezenta partial fizica a elevilor la cursuri, cu exceptia claselor VIII si XII.
Scenariul rosu presupune desfasurarea cursurilor on line.

CITESTE SI: Scolile din Timisoara si din judet, pazite de politisti, intr-o actiune la nivel national Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Si cei mici cu cine stau acasă sa facă minunea asta de „online”? Cu unul din parinti platit 75% din salariul de baza, dar cu o limita superioară, nu cumva sa alba salariul prea mare si statul sa plătească prea mult. Valabil si la cei care o saptamana merg, alta nu. Daca lucrez la privat te-ai ars. Daca nu ai stat 3 luni acasă pe gratis, ai avut „norocul” in cele 3 luni de un salariu de rahat, pentru ca nici firma nu mai avea de lucru. Acum stai acasă sau o saptamana mergi alta nu. Pe 75% din salariul de baza, care de multe ori este jumatate din câștigul real, pentru ca restul vine din realizări, bonusuri si prime. La serviciu faci o treaba de rahat o saptamana da si alta nu, venituri la mai puțin de jumatate. Oricât de înțelegători sunt cei de la firma, nu se mai pot baza pe tine ca si angajat. Si nu se stie cat mai durează asta. Asa ne trebuie daca am vrut sa avem copii, statul sprijină familia! Nu, oameni buni, statul ne fooote cum vrea muschii lui, acum are si un motiv, fac pe desteptii cand habar nu au cum sa facă. Apar cu fete incruntate pe la TV si in loc sa dea speranta si sprijin încearcă sa ne sperie mai mult decat ar trebui.