Inca o piedica! Norvegia spune STOP aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen

Norvegia a anuntat ca se opune aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, argumentand ca o decizie favorabila risca sa genereze un val de criminalitate in statele membre.

Oslo sustine ca exista o nemultumire din ce in ce mai mare in randul populatiei norvegiene in fata perspectivei ca Romania si Bulgaria sa adere la spatiul Schengen, perspectiva care ar crea premisele aparitiei unui nou val de criminalitate in acest spatiu.

Conform datelor oferite de Eurostat, bandele criminale din Bulgaria si Romania sunt considerate a fi unele dintre cele mai periculoase si opereza in 15 state membre.

Un ONG din Norvegia a demarat o petitie impotriva aderarii Romaniei si Bulgariei, dupa ce autoritatile au dezmembrat o tabara ilegala de 200 de romi din Romania si Bulgaria.

Comisia Europeana afirma ca Romania si Bulgaria au indeplinit criteriile pentru aderarea la spatiul Schengen inca din 2010, dar accesul a fost blocat de mai multe tari, conduse de Olanda.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...