Noutati :

Inca o incercare: Parcul Copiilor sa fie reamenajat si redeschis chiar la 1 iunie!

11 ianuarie, 2011 - 05:35 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

Alesii  vor lua in discutie la urmatoarea sedinta din plenul Consiliului Local repunerea in functiune a Parcului Copiilor din Timisoara. Conform proiectului de hotarare initiat de consilierii Traian Stoia, Petru Ehegartner, Radu Toanca , Ovidiu Ciuhandu , Romanita Jumanca  si Mihai Ritivoiu,  Parcul Copiilor ar trebui finalizat pana in 1 iunie 2011. „Se stabileste ca prioritate absoluta pentru Directia de Mediu punerea in executie a proiectului pentru PARCUL COPIILOR care va avea termen de dare in functiune data de 01.06.2011.

Sumele necesare acestei investitii vor fi inserate obligatoriu in proiectul de buget pe anul 2011”,  se arata in proiectul de hotarare ce va fi supus votului la sfarsitul lunii ianuarie.

Situat in inima orasului, Parcul Copiilor a constituit de-a lungul vremii atractia maxima pentru copiii din cartier si nu numai. Din pacate insa, portile Parcului sunt inchise inca din august 2003, iar in ultimii ani nimeni nu a mai facut nicio investitie.

“Parcul Copiilor din Timisoara reprezinta una din restantele majore ale administratiei publice locale. Dupa ce ani de-a randul acest subiect a fost polizat, inclusiv sub forma unor procese intre institutiile statului, a urmat o perioada de confuziei in privinta directiilor din Primaria Timisoara in finalizarea acestui demers, responsabilitatile in acest caz suprapunandu-se intr-un mod nepermis si nefunctional. Incredintarea realizarii si finalizarii proiectului Directiei de Mediu din Primaria Timisoara va permite o abordare coerenta si, speram, de succes a acestui proiect major, cu mare impact comunitar”, se arata in expunerea formulata de consilierul local Radu Toanca, unul dintre initiatorii proiectului.

Monumentele din Timisoara vor fi inscriptionate in engleza si romana

Un alt proiect de hotarare care va intra pe agenda consilierilor locali se refera la inscriprionarea monumentelor istorice si de interes turistic atat in limba romana, cat si in limba engleza.

„Toate obiectivele de interes turistic, cladirile monumente istorice, podurile, etc. vor avea placute serigrafiate (inscriptionate) in care vor fi mentionate date istorice (anul in care a fost construit obiectivul, numele arhitectului, importanta istorica si scopul in care a servit dealungul timpului, s.a.m.d) in limbile romana si engleza”, se arata in proiectul initiat de consilierii Traian Stoia, Petru Ehegartner , Radu Toanca , Ovidiu Ciuhandu , Romanita Jumanca  si Mihai Ritivoiu.

In Timisoara exista 118 monumente istorice, din care 90 de momente individuale, 22 de ansambluri si 6 situri.

Descarca de aici lista monumentelor istorice care vor avea placute in romana si engleza

Proprietarii cladirilor aflata in paragina ori le vor demola, ori le vor reface

Un alt proiect de hotarare care va intra pe lista de prioritati la urmatorul plen al CLT il reprezinta proiectul de hotatrare cu privire la „asanarea zonelor cu cladiri aflate in paragina care au proprietari legali”. Consilierii local  Ovidiu Ciuhandu , Radu Toanca , Traian Stoia, Petru Ehegartner , Romanita Jumanca  si Mihai Ritivoiu propun ca „toate cladirile parasite aflate in stadiu de ruina sau in curs de dezafectare din Timisoara, care au proprietari, vor fi in mod obligatoriu demolate sau renovate total de catre acestia in conditiile legii in maxim 6 luni de la data emiterii HCL. In caz contrar operatiunea va fi executata de ADP sau alta firma aflata in colaborare cu primaria iar proprietarul va suporta costurile si eventualele sanctiuni pecuniare prevazute de lege”.

Conform expunerii de motive, cladirile aflate in paragina nu fac altceva decat sa urateasca imaginea Timisoarei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Va functiona parcul copiilor cand va fi deschisa autostrada timisoara arad, cand vom intra in spatiul schengen, cand va fi gata centura de sud si cand la lacul surduc vor veni francezii, italienii si nemtii sa-i petreaca vacanta. Adica niciodata.